Mattes dröm slog in – Rex kom hem

NYHETER

Försiktigt kikar han ut genom dörren.

– Rex! ropar matte Lilja Solomatina.

Rottweilervalpen rusar ut, in i Liljas famn och slickar bort hennes glädjetårar.

Efter Aftonbladets artikel fick dramat med den stulna valpen ett lyckligt slut.

Foto: Johan Solum
Välkommen hem, Rex För en vecka sedan stals valpen Rex från sitt hem i Norsborg. Men efter Aftonbladets artikel kunde familjen återförenas under stor lycka. Rex ville aldrig sluta pussa matte lilja Solomatina.

I delar av Aftonbladets upplaga i går berättade vi hur Rex stals i Lilja Solomatinas hem i Norsborg för en vecka sedan. Hon satte upp lappar i hela Stockholm och utlovade en belöning på 15 000 kronor. Aftonbladets artikel gav resultat direkt. I går kväll kunde Lilja och barnen Allan, 10, och André, 11 månader, återförenas med Rex.

– Det känns fantastiskt. Så här har jag bara känt när jag fått barn. Det är helt otroligt, säger Lilja Solomatina.

Det går inte heller att ta miste på Rex glädje. Han vill inte sluta slicka Lilja i ansiktet och de kramar om varandra länge, länge.

Får 15 000 i hittelön

Det är Carmela Lo Martire som är Liljas lyckobringare. När hon läste Aftonbladet förstod hon att det var just Rex hon köpte i tisdags.

– Det var en ung kille som hade Rex, eller Spike som han kallades. Jag köpte honom för 2 200 kronor. Jag förstod att han skulle få det bättre hos oss, säger hon.

Nu förlorar Carmela valpen men blir 15 000 kronor rikare. Vad hon ska göra med pengarna vet hon inte än.

– Det var inte det som gjorde att vi ringde. Det var när jag såg barnen i tidningen. Då ringde vi direkt. Att förlora sin hund är som att förlora en familjemedlem.

Stor hundfest

Medan Rex springer runt och leker med André berättar Lilja hur hon pendlat mellan hopp och förtvivlan. Och hur hon i natt drömde att Rex kom tillbaka.

– När jag vaknade kändes det härligt. Men sen förstod jag att jag drömt och det var tomt igen.

Men nu är lyckan stor hemma hos Lilja Solomatina. Grinden som tjuvarna hoppade över när de stal Rex från altanen ska byggas högre.

Och så ska det förstås hållas en välkommen hem-fest för Rex.

– Alla som hjälpt och stöttat mig i det här är bjudna. Vi ska ha en riktigt stor fest, säger Lilja.

Fredrik Sperling