Politiker avgår efter mejl till prostituerad

Blev uppmanad att ta timeout

NYHETER

ÄNGELHOLM

Efter att ha blivit uppmanad att ta timeout i tre år har en centerpolitiker i Skåne bestämt sig för att lämna alla sina politiska uppdrag i kommunen utom platsen i kommunfullmäktige.

Uppmaningen till timeout kom från centerns kretsstyrelse och fullmäktigegrupp på måndagskvällen, skriver Helsingborgs Dagblad/NST.

Bakgrunden till kritiken mot politikern är att han använt kommunens dator i kontakterna med en ung prostituerad kvinna.

Mannen har tidigare framhållit att han och familjen utsatts för terror efter avslöjandena om e-postkorrespondensen. Enligt hans hustru ska han enbart ha skrivit till kvinnan för att värja familjen från obehagliga telefonsamtal.

Den regionala centerledningen och den lokala kretsledningen förklarade efter avslöjandet att han hade fortsatt förtroende.

Sitter kvar i regionfullmäktige

Men socialdemokratiska politiker i barn- och ungdomsnämnden, som mannen var ordförande för, krävde offentligt hans avgång och för snart två veckor sedan lämnade han ordförandeskapet i nämnden.

Efter måndagens uppmaning från centerns fullmäktigegrupp och kretsstyrelse lämnar han också uppdraget som ledamot i kommunstyrelsen samt uppdrag i kommunstyrelsens arbetsutskott, räddningsnämnden och plankommittén samt i två kommunala bolag.

Han har däremot kvar sin plats i Skånes regionfullmäktige och uppdraget som ersättare i regionstyrelsen.

TT