"Sophia Lorens okända dotter"

Maria hävdar att hon är barn till stjärnparet

1 av 2 | Foto: AFTONBLADET BILD
VILL HA KONTAKT - Jag vill bara träffa min naturliga mamma, säger 39-åriga Maria som tros vara Sophia Lorens och Marcello Mastroiannis okända dotter. - Jag kräver inte någonting av henne.
NYHETER

ROM

Sophia Loren och Marcello Mastroianni var kärlekspar på film flera gånger.

Men de försäkrade att de aldrig haft så mycket som en flirt - privat.

Nu hävdar Maria, 39, att hon är deras dotter.

Så här skulle det ha gått till:

1963 och 1964 spelade Marcello och Sophia tillsammans i Neapel och Rom. Resultatet blev två av filmhistoriens stora mästerverk: Giftas på italienska och I går, i dag, i morgon. Regi: Vittorio de Sica.

Sophia hade just fyllt 27 år, hon hade blivit filmproducenten Carlo Pontis fru och skandalen hade skakat om dem ordentligt. För Ponti var 20 år äldre än Sophia och redan gift.

Stora framgångar

I båda filmerna spelar hon den blodfyllda napolitanskan som obarmhärtigt spelar ut sin lidelse och värme.

Marcello Mastroianni är en loj, ganska cynisk syd-italienare.

Oscarsstatyetter och utmärkelser regnade över de båda efter de här filmerna. Och Sophia och Mast-roianni hade för alltid skrivit in sig i filmhistorien.

Nu hävdar Maria att i själva verket hade lidelsen drabbat de båda även i privatlivet. Det är Marias fästman, den amerikanske författaren John Palcewski, som avslöjat historien.

Maria föddes i Neapel 14 februari 1964. Hennes mamma anförtrodde henne åt sjukhuset som organiserade en adoption. Maria blev dotter till en amerikansk familj.

Adopterad i Neapel

För ett år sedan skulle Maria genomgå en operation och eftersom hon hade en sällsynt blodgrupp frågade läkarna om hennes föräldrar kunde ställa upp som blodgivare. Men båda två nekade och tvingades till slut erkänna att anledningen var att Maria inte var deras dotter.

Hon hade adopterats i Neapel och efter vad sjukhuset berättat skulle hennes mamma vara en berömd filmstjärna.

- Jag vill bara träffa min naturliga mamma, säger Maria i dag.

- Jag har försökt att förklara för henne att jag inte kräver någonting. Jag vill bara att hon skall veta att jag finns så att hon kan veta vad det blivit av mig.

Sophia Loren vill inte kommentera. Hon varken dementerar eller bekräftar. Och Marcello Mast-roianni dog för sex år sedan.

Åke Malm

ARTIKELN HANDLAR OM