Tuffa Tuva hänger med danskarna

Inne och utelistan

NYHETER
Foto: henry lundholm

1. Tuva Novotny

Såpan ”Skilda världar” höll inte direkt jämn, hög kvalitet, men Tuva var bra redan då. Nu hänger hon med de rödvita i den läbbiga danska filmen ”Midsommar”. Och snart kan vi även se henne i Ulf Malmros ”Smala Sussie”. Personkombon Novotny-Malmros kan inte bli annat än bra.

2. Jonas Åkerlund

I dag smäller det för Jonas. Pundiga debutfilmen ”Spun” har premiär. Se den – och kom ihåg: Knark är inget bra.

3. Mi Ridell

Mi Ridell är tydligen roligare än man trodde. Se henne som den japanska journalisten Oumi – med licens att ställa märkliga frågor – på Kanal 5.

4. Markus Price

Skön kille i skön grupp. Fattarus andra skiva ”Jordnära” kommer om ett par dagar. Håll till godo med singeln ”Bättre” så länge.

5. Emma Hamberg

Journalisten/författarinnan/ tecknaren Emma är alltid lika produktiv. Nu har hon gett ut ”Linas kvällsbok”, om fjortisar. Läs den och förstå dig bättre på dem.

6. Martin Elisson

Bara två ord: ”Midnight prayer”. Tre till förresten: Bad Cash Quartet.

7. Nick Kamali

Jippi! Världens coolaste kille är tillbaka och promotar Ikea...

8. Paul Tilly

Och i samma veva får Ica-Ulf en tvillingbror! Reklampauserna blir inte bättre än så här.

9. Lena Frisk

Kammade hem titeln som årets kvinnliga komiker på stand up-galan i förra veckan. Kul – i ordets alla bemärkelser. Fler roliga tjejer borde göra väsen av sig.

10. Ola Rapace

Ola Rapace, formely known as Norell, ser du i ”Tusenbröder II” på tisdagar i SVT1. Då heter han Hoffa och sitter bakom lås och bom och lever på vatten och bröd.

Utelistan

1. Caroline Hannah

All espresso i hela världen kan inte göra någon så överspeedad. Caroline – en av de första tävlande i ”Masterplan” – borde kanske coola ner ett par hekto.

2. Robinson-Robban

Uttrycket "klipp dig och skaffa dig ett jobb" måste ha yttrats för första gången av någon i Robbans omedelbara närhet. Han kan helt enkelt inte ta sig i kragen. Senast gjorde han intrång i "Masterplan".

3. Jan Johansen

Den gubbsjuke schlagernissen uppmanade en ung tjej att visa brösten på hans spelning i Östersund. Blir man less eller blir man less?