Johnny Depps attack mot president Bush

”En av de största lögnarna jag nånsin sett”

Foto: AP
Johnny Depp som kaptenen Jack Sparrow, tillsammans med Orlando Bloom som spelar Will Turner, i nya filmen Pirates of the Caribbean.
NYHETER

Hollywoodstjärnan Johnny Depp spelar pirat i sin nya film.

Nu tar han bladet från munnen och attackerar sin egen president – George W Bush.

- Han är en av de största lögnarna jag nånsin sett, säger han.

Den framgångsrike 40-åringen är bioaktuell med ”Pirates of the Caribbean”. Den påkostade Hollywoodproduktionen lanseras just nu i Europa – och då passar Johnny Depp på att svinga svärdet för fullt.

Hans motståndare befinner sig dock på andra sidan Atlanten.

– Vuxna män och kvinnor i maktpositioner i den amerikanska regeringen har visat sig vara idioter, säger Depp till den tyska veckotidningen Stern.

Kritisk mot kriget

Den öppenhjärtiga intervjun finns med i nästa nummer, som släpps på torsdagen.

Han pratar om pommes frites?

- Det var helt sjukt att de ändrade namnet på French Fries till Freedom Fries.

?men framför allt om USA:s krigsföring i Irak – ett krig han var helt emot. Depp menar att den amerikanska ilskan över Frankrikes motstånd till kriget var ovärdig.

– USA är som en valp, en dum valp med stora tänder som kan vara aggressiv, bita och skada dig, säger han.

Bor i Frankrike

Johnny Depp, som flera gånger utsetts till en av de sexigaste männen i världen, önskar att hans barn ska slippa växa upp i sitt hemland.

Och det är inte alls omöjligt. Depp bor numera utanför St. Tropez i Frankrike med sin franska fru, popsångerskan Vanessa Paradis. Han har även ett hus i Los Angeles, men säger att han bara orkar vara där korta stunder åt gången.

Johnny Depp har en diger meritlista, med huvudroller i bland andra: Blow, Chocolat, Sleepy Hollow, Fear and Loathing in Las Vegas, Gilbert Grape och From Hell.

Paradis och Depp har två barn tillsammans, dottern Lily Rose och sonen Jack. Depp har tidigare haft stormiga förhållanden med skådespelerskan Winona Ryder och modellen Kate Moss.

Tidigare artiklar

Nicklas Hermansson