Tvingades kissa ner sig - hos McDonalds

NYHETER

Matilda Harbom-Henriksson, 5, hade födelsedagskalas på McDonalds.

Men personalen hann inte gå med henne till toa - och kalaset slutade med en olycka.

Foto: STAFFAN CLAESSON
BAD ATT FÅ GÅ PÅ TOA Födelsedags-kalaset på McDonalds blev en pinsam tillställning för Matilda Harbom-Henriksson, här med mamma Ingela Harbom och pappa Lennart Henriksson, när hon inte fick gå på toa.

Förra helgen fyllde Matilda från Örbyhus fem år. McDonalds värdinna var den enda vuxna som fick vara med på kalaset i den ombyggda tågvagnen utanför en McDonalds- restaurang i Uppsala.

- Allt var bra tills Matilda blev kissnödig. Hon sa till men fick höra att hon skulle vänta en stund. Matilda väntade, men efter en stund var hon tvungen att säga till igen men fick samma besked: vänta, berättar pappa Lennart Henriksson.

Toaletten fanns inne på restaurangen.

- Det gick som det gick, till slut kissade Matilda på sig. Hon tyckte det var pinsamt att kissa på sig inför kompisarna. Och en av hennes vänner blev jätteledsen för att Matilda inte fick någon hjälp, säger hennes pappa.

Själv säger Matilda:

- Jag bad faktiskt själv om att få gå och kissa.

På McDonalds förklarar ansvarige Christer Jansson att det handlade om ett olycksfall i arbetet.

- Nu har vi en walkie-talkie i vagnen så att värdinnan kan få hjälp av personalen inne på restaurangen om det behövs. Det viktiga är att vi inte lämnar barnen ensamma, säger han.

Annika Johansson