Mp utmanar Persson på extra debatt

NYHETER

Här lägger miljöpartiet upp strategin för veckan som avgör EMU-valet.

Trumfkortet är debattutmaningen mot Göran Persson i TV4 på lördag.

- Persson är inte feg - jag tror han vågar ta debatten, säger Peter Eriksson.

Foto: mats strand
Här lägger miljöpartiets språkrör Peter Eriksson och Grön ungdoms Zaida Catalán upp strategin för veckan som avgör EMU-valet.

Egentligen gällde Peter Erikssons utmaning en sammandrabbning på nej-högkvarteret på centralstationen i Stockholm. Nu har TV4 erbjudit de två kombattanterna en knapp timme i lördagens morgonprogram i stället.

Peter Eriksson tackade ja direkt. Att dagen före folkomröstningen få duellera med statsministern i direktsänd tv är guld värt.

Men Göran Persson har inte bestämt sig än.

- Vi har fått ett 20-tal förfrågningar och ska prata igenom det här i dag, säger Anna Helsén, Perssons presschef.

Nej-utspel att vänta

Peter Eriksson vet vad han vill debattera. Han vill ägna den sista och avgörande veckan åt de ekonomiska argumenten. Som gammal lärare i företagsekonomi tycker han att han har torrt på fötterna.

- Jag tror att en majoritet av svenska folket vill ha kvar kronan och systemet för att styra den svenska ekonomin, säger han.

Ett par gemensamma nej-utspel är också att vänta i slutspurten. Peter Eriksson vill inte avslöja några detaljer men han hoppas att få med sig såväl centerledaren Maud Olofsson som vänsterpartiet och Socialdemokrater mot EMU.

Elisabeth Lindham