Minst åtta döda i explosion i Israel

Många skadade i bombattentat utanför Tel Aviv

Foto: Reuters
En israelisk soldat övervakar busshållplatsen nära militärbasen Tzrifin utanför Tel Aviv där en självmordsbombare dödade minst sju personer.
NYHETER

Ett stort antal människor skadades på tisdagseftermiddagen ett självmordsattentat utanför Tel Aviv i Israel, uppger media i Israel.

Minst åtta personer dödades inklusive självmordsbombaren, uppger israelisk militärradio.

Antalet skadade var direkt explosionen oklart, men vittnen talar om "dussintals", uppger AFP.

Enligt den israeliska tidningen Haaretz nätupplagar skadades 15 varav tio allvarligt.

Explosionen uppges ha inträffat klockan 18 lokal tid, mitt i rusningstid vid en fullpackad busstation utanför den stora militärbasen Tzrifin utanför Rishon Letzion.

Enligt preliminära uppgifter bar självmordsbombaren en bomb på 2-3 kilo i en handväska.

Självmordsbombare

Enligt uppgifter i israeliska arméradion har räddningsmanskap hittat kroppen efter vad man uppger är en självmordsbombare.

Israelisk polis uppger att attentatet kan ha utförts av en kvinna.

Tidigare på tisdagen dödades två palestinier i en israelisk arméoperation i Hebron. Bägge var ledare inom Hamas, uppger AFP.

Ledaren för den palestinska organisationen Hamas politiska gren Abdelaziz Rantissi sa i en kommentar att självmordsdådet utanför Tel Aviv var ett svar på Israels "brott", men tog inte på sig skulden för attacken.

- Vem som än är ansvarig så är den här attacken ett svar på de sionistiska brotten, morden, mordförsöken och räderna, sa Rantissi till AFP.

Israel anklagar Arafat

En talesman för den israeliska regeringen sa att man lägger hela skulden för dådet på Hamas, men att man ockås håller den palestinske presidenten Yassir Arafat ansvarig "eftersom han hindrt sin egen regering från att agera mot Hamas", sade talesmannen enligt AFP.

aftonbladet.se