”Hon hade sitt offers huvud i ryggsäcken”

Tv-stjärna åtalas för makabert styckmord i Finland

NYHETER

TAMMERFORS

Tv-stjärnan gick omkring på stan med sin pojkväns huvud i ryggsäcken.

De groteska detaljerna som kommer fram vid styckmordsrättegången i Tammerfors chockar Finland – men de båda åtalade skrattade när åtalen lästes upp i rätten.

Foto: REIJO HIETANEN/ILTA-SANOMAT
FÖRE DETTA GLADIATOR Den 31-åriga kvinnan är känd som deltagare i den finska versionen av tv-programmet Gladiatorerna. Hon och hennes manlige vän är åtalade för att ha mördat och styckat två personer.

Den 31-åriga kvinnan, känd som en av gladiatorerna i den finska versionen av det populära tv-programmet, och hennes manlige vän är åtalade för att ha mördat och styckat två män.

Erkänner morden

Vännen är åtalad för att ha mördat en 29-årig man i maj i fjol, tv-stjärnan för mordet på en 26-åring på midsommarafton i år. Båda erkänner att de dödat männen, skriver Ilta-Sanomat.

Det första offret, en 29-årig dataprogrammerare, hade ett förhållande med tv-stjärnan. Hennes vän berättade i rätten att det var av svartsjuka han knivhögg dataprogrammeraren till döds.

Efter mordet styckades kroppen, och mannen berättade för rätten att han ätit av kroppsdelarna.

– Jag fick en känsla av att efter det här kan ingen göra mig någonting. Jag har makt att göra vad som helst med en kropp. Jag kan till och med äta den.

Enligt åklagaren tog tv-stjärnan den mördade

pojkvännens huvud som en trofé. Hon bar det i en ryggsäck och visade upp det för flera personer.

Men dådet var så bisarrt att ingen trodde att det var ett riktigt huvud. De som såg det trodde att det var konstgjort.

Den åtalade mannen berättade för rätten om när tv-stjärnan hade med sig huvudet på en pub i Tammerfors:

– Hon slog väskan i bordet och sa att det är ett huvud i den. Det var ingen som tittade. Men några sprang ut.

Kroppen inte funnen

Slutligen gjorde kumpanerna sig av med kroppsdelarna genom att slänga dem i soptunnor i Tammerfors. Polisen har inte lyckats hitta kroppen, trots att man grävt i två månader på soptippen i Nokia utanför Tammerfors.

Det andra styckmordet, på 26-åringen, behandlas i rätten i dag.

Kvinnan blev känd som en av gladiatorerna i tv-programmet med samma namn som sändes i Finland på 90-talet. Hon är kroppsbyggare och känd som en farlig kvinna i Tammerfors krogvärld. Den 31-åriga kvinnan missbrukar dopningspreparat och blir ofta våldsam när hon dricker alkohol.

Jussi Niiranen , Katarina Norrgrann