Hockeystjärnorna släppta ur häktet

Friade från misstankar om våldtäkt efter 19 dygn

NYHETER

TRELLEBORG

Den tekniska bevisningen friar de våldtäktsmisstänkta ishockeyspelarna.

När beskedet kom i går släpptes männen, 36 och 37 år, ur häktet.

- Det har varit 19 mardrömslika dygn, säger 36-åringen.

Foto: DRAGO PRVULOVIC
LÄTTADE På väg att lämna Sverige med Tysklandsfärjan. De två ishockeyspelarna från Eisbären Berlin friades i går från misstankarna om att ha våldtagit en 20-årig kvinna.

Aftonbladet träffar de båda ishockeyspelarna från det tyska elitserielaget Eisbären Berlin när de kommer till färjeterminalen i Trelleborg.

Ett par timmar tidigare har de försatts på fri fot av vice chefsåklagare Pernilla Åström som samtidigt lade ner förundersökningen mot dem.

Båda är märkbart lättade

- De svar vi har fått från den tekniska undersökningen styrker männens berättelse, säger hon.

Åklagarens beslut kom plötsligt. Vid halvelvatiden genomfördes en rekonstruktion på Kurhotellet i Tyringe där den misstänkta våldtäkten av en 20-årig kvinna skulle ha ägt rum den 23 augusti.

36-åringen och hans advokat Johan Eriksson skulle just gå in genom dörren när ett telefonsamtal från Pernilla Åström avbröt rekonstruktionen.

Ishockeyspelarna är märkbart lättade, men tagna.

- Jag har fått prata med min fru en gång under hela tiden i häktet och det var en halvtimmes samtal under övervakning, säger 37-åringen.

- Jag förstår inte varför den här kvinnan anklagade oss för våldtäkt, säger 36-åringen.

Ingen av spelarna vill uttala sig om vad som hände på hotellrummet. Via sina advokater tänker de nu kräva skadestånd och eventuellt göra en anmälan mot kvinnan.

- Det handlar om stora belopp. De har förlorat arbetsinkomster under tiden de suttit häktade. De har blivit suspenderade från sina lag och deras framtid i Eisbären Berlin är osäker. Dessutom har laget lidit ekonomisk skada, säger advokat Lars Engstrand.

"Tycker det är tråkigt"

Målsägarebiträdet, advokat Pernilla Tallinger, var efter beskedet i kontakt med kvinnan.

- Hon har lämnat sin berättelse om vad som hänt och tycker att det är tråkigt att åklagaren inte tror på henne. Vi ska senare ta ställning till om vi ska begära överprövning av åklagarens beslut.

Per-Ola Ohlsson

ARTIKELN HANDLAR OM