30 sekunder om...

...en vit månad

NYHETER

Jag bestämde mig för att ta en vit månad. Det var söndagen efter ett kombinerat sjöslag/kräftskiva och beslutet kändes självklart. De säger visserligen att man ska hoppa direkt upp i sadeln igen när man har misslyckats – och jag hade verkligen inte gjort bra ifrån mig – men jag ville ändå ge levern ett brejk.

Nu väger jag en hel del på stolen. Det är inte så lätt som jag trodde att ta en vit månad. Problemet är knappast att jag sitter och skakar i abstinens, men jag känner mig handikappad i mitt sociala liv. Herregud – allt folk vill göra verkar plötsligen innefatta flytande bränsle. Det är helt sjukt egentligen, men alko har blivit som Estrella för vår generation – ett lätt sätt att umgås.

Innerst inne vill jag att någon ska komma och ta mig med storm och svepa iväg med mig, som i en Harlequinroman. Jag väntar på en hjälte på en vit springare som tar mig till krogen.

Förresten funderar jag på att skita i det här nu. det är ju ändå tanken som räknas och jag har tänkt ta en vit månad flera gånger.

PRAT I KVADRAT

Karolina Fjällborg