Elva män inför rätta i bordellmål i går

NYHETER

Polisen hittade 800 namn i bordellmammans kundregister.

I går stod elva av männen inför rätta åtalade för att ha köpt sex.

En erkände.

När polisen gjorde en razzia mot Teresa Lilius bordeller i december förra året beslagtog man hennes dator - med ett detaljerat kundregister med namn på 800 män.

När elva av de männen i går stod inför rätta i Stockholms tingsrätt erkände bara en - en 27-åring - att han kontaktat en prostituerad för att köpa sex, även om han sedan ångrade sig i sista stund.

Trevlig kväll

Resten av männen sa att de inte visste hur de hamnat i registret eller att de kontaktat kvinnorna av någon annan anledning än att köpa sex.

En 53-årig företagare berättade att han och några vänner träffats för en trevlig kväll hemma hos honom.

"Beställt en strippa"

- Vid vissa tillfällen har vi beställt en strippa och det gjorde vi alltså även den här kvällen. Jag hade inte bokat henne om jag visste att hon var prostituerad.

Kammaråklagare Hans Ihrman raljerade över den 35-årige butiksinnehavare som i polisförhören erkände att han betalat 2 500 kronor för ett samlag med en prostituerad.

Bara poserat

- I dag gjorde han en totalomvändning och hävdade att kvinnan bara poserat för honom. Han ansåg att han blivit så stressad i polisförhören att han blandat ihop begreppen - vad som var fullbordat samlag och vad som var posering.

"Upp till rätten"

De olika uppgifterna var också anledningen att Hans Ihrman åtalade alla elva männen i samma rättegång.

- Det är upp till rätten att pröva om uppgifterna i registret håller för att bevisa att männen brutit mot sexköpslagen, sa Hans Ihrman.

Annika Johansson