Bevisen kan fälla mannen

Den tekniska bevisningen är avgörande

1 av 6 | Foto: BJÖRN ELGSTRAND
Spaningsledare Leif Jennekvist.
NYHETER

Här är bevisen som kan binda 35-åringen vid mordet - eller fria honom.

Den tekniska bevisningen är avgörande i utredningen av mordet på Anna Lindh.

Polisen ett digert bevismaterial som gärningsmannen lämnade efter sig på brottsplatsen.

Förutom ett antal vittnen som såg själva dådet och bilderna från NK:s övervakningskamera är de tekniska bevisen ett trumfkort.

Säkrat dna på keps

Mordvapnet har nu skickats till Forensic Science Service i Birmingham för en mer avancerad analys. Lyckas man med att få fram säkra dna-spår från mördaren på kniven blir det i särklass det viktigaste beviset.

Statens kriminaltekniska laboratorium har säkrat dna på den keps som hittades en bit från mordplatsen och som mördaren tros ha slängt i från sig i flykten. Även kepsen har skickats vidare till Storbritannien för ytterligare analys.

Spår av blod

Den munkjacka som också hittades slängd nära mordplatsen är ännu inte färdiganalyserad.

Skulle det visa sig att den har spår av Anna Linds blod blir det länken som kan koppla kläderna och gärningsmannen till mordet.

Vid en presskonferens i går kväll sa spaningsledaren Leif Jennekvist att kriminaltekniker och rättsläkare under kvällen skulle undersöka den gripne 35-åringen för att ta dna-prover på honom. Dessa skickas sedan till kriminaltekniska laboratoriet i Linköping för analys.

Tillfälligt bott hos vän

35-åringen ska enligt uppgift tillfälligt ha bott i en lägenhet i centrala Stockholm tillhörande en kamrat. I denna har nu husrannsakan gjorts, för att eventuellt säkra ytterligare bevisning.

Inom en vecka beräknas analysen av Anna Lindhs kläder bli färdig. Även den kan ge viktiga bevis i form av dna.

Anna Lindström

ARTIKELN HANDLAR OM