Uteslöts ur Bandidos - fick bilen sprängd

1 av 2
DOG OMEDELBART Bomben som tog Mickey Larsens liv tros ha varit placerad under förarsätet.
NYHETER

GLOSTRUP

Mickey Larsen, 32, har levt under dödshot sedan kan uteslöts ur Bandidos för ett par år sedan.

I går morse sprängdes hans bil i luften. Han dog omedelbart.

- Attentatet var helt klart noga planerat och riktat mot honom personligen, säger polismästare Jørgen Bro.

Tidigt i går morse var Mickey Larsen på sjukhuset i Glostrup, dit han regelbundet går för en knäskada. Han avtjänade nu ett åttaårigt fängelsestraff och hade tillfällig permission för att besöka sjukhuset.

Han satte sig i sin Toyota på parkeringsplatsen vid sjukhusets kapell klockan 9.15 och hann bara köra ett knappt hundratal meter.

Explosionen blev våldsam. Bilen slets sönder totalt och började brinna.

- Bomben måste varit placerad under förarsätet eller under bilen vid förarplatsen. Skadorna visar att det handlat om en mycket kraftig laddning, säger Jørgen Bro.

Sannolikt har bomben placerats där under den halvtimme offret var inne på sjukhuset.

Enligt polisen i Glostrup har Mickey Larsen varit hotad till livet de senaste två åren.

- Han var tidigare aktiv medlem i Bandidos men uteslöts som "bad standing", vilket innebär att han var ovän med sina tidigare kamrater i mc-klubben.

Aktiv under kriget

Under kriget mellan Bandidos och Hells Angels var Mickey Larsen mycket aktiv. Han misstänktes bland annat för att deltagit i den uppmärksammade granatattacken mot Hells Angels fest i klubblokalen på Titangade i Köpenhamn 1996, då en kvinna dödades. Han blev dock aldrig dömd för detta.

Skjutit mot bilist

Däremot är han dömd för en rad andra allvarliga brott. Senast för att ha skjutit mot en bilist som han ansåg ha trängt honom på vägbanan.

Mickey Larsen var mycket nära vän till den förre Bandidos-presidenten Claus Bork Hansen som dödades av sina egna i Vanløse i mars 2001. Han sköts med 19 pistolskott och sju hagelskott. Även han hade lämnat klubben som "bad standing".

Allvarliga hot

Mickey Larsen vittnade i rättegången mot de Bandidos-medlemmar som dömdes för mordet på Bork Hansen. Det resulterade i flera allvarliga hot mot honom.

- Vi har de senaste åren haft många kontakter med honom och känner väl till de hot som riktats mot honom, berättar kriminalinspektör Steen Skovsgaard.

Pelle Tagesson, Krister Hansson