Smakrik pakistanier

"Vi har sällan ätit så goda kycklingrätter"

1 av 4 | Foto: JENNIFER JOHANSSON
En glad pakistanier.
NYHETER

?+?+?+

ÄKTA PAKISTAN

Ringvägen 153. Telefon: 640 20 13. Öppet: Mån-tor 11-23, fre 11-24, lör 14-24, sön 13-23. Varmrätter: 75-159 kronor. 50 cl stöl: 44 kronor (kvällstid, 31 kronor (dagtid).

Ryktet har gått.

Att mitt bland de där krogarna längs Ringvägen där paradrätten är "grillbiff med stor stark" för nästan ingenting, ligger en pakistansk krog som serverar utsökt mat.

Indiska krogar vimlar det av i Stockholm, de pakistanska är inte alls lika många. De båda köken har stora likheter, men det pakistanska har lite fler och annorlunda kryddor och örter, lite fler variationer i smakerna. Det är mycket spiskummin, gurkmeja och koriander.

Nu är det faktiskt lite som att åka berg-och-dalbana att äta på Äkta Pakistan.

De olika Nan-bröden (25-30 kronor), några gjorda med nötter eller vitlök, är bland de godaste vi har ätit. Men förrätterna är tämligen poänglösa; Murgh Shorba, en kycklingbuljong (35 kronor), smakar inte bättre än Varma Koppen, och Shahi Chaat, kokta citronmarinerade (mini)räkor med sås och grönsaker (50 kronor), är totalt smaklöst.

Bland huvudrätterna är faktiskt den dyraste, Äkta Pakistansk Special (159 kronor), den tristaste. Kyckling, lamm och en mycket torr scampi, serverad utan sås.

Annat är ljuvligt. Vi har sällan ätit så goda kycklingrätter som här. Murgh Tikka Masala (95 kronor), med mycket färsk inge fära och koriander, slår ut det mesta vi prövat i den genren och då har vi ändå genom åren ringt, beställt och hämtat hem hundratals Tikka Masala-rätter.

Över huvud taget har alla de olika kyckling-, biff- och lammrätterna med olika kryddor, alla för 80-100 kronor, som vi har prövat, varit mycket goda och prisvärda. Och riset, med lite friterad lök och morötter, är mycket gott.

Matombudsmannen