Datorn kan fälla honom

Polisen slog till hos 35-åringens vänner

Foto: MAGNUS WENNMAN
POLISEN TAR DATORN I går morse slog polisen till hemma hos en kvinnlig bekant till 35-åringen. Efter flera timmars arbete bar polisen ut flera papperspåsar och en dator ur lägenheten som ligger i en söderförort.
NYHETER

Här tror polisen att 35-åringen bott.

Tidigt i går slog polisen till hos en kvinnlig bekant till den mord-misstänkte mannen.

Efter flera timmars arbete bar de ut flera papperspåsar och en dator.

Foto: HANNA TELEMAN
Polisen bär ut beslagtaget material efter husrannsakan hos en av den mordmisstänktes vänner som bor nära NK.

- Vi har fått uppgifter om att han har bott på den här adressen och därför har vi säkrat bevis här, säger en polis på platsen.

35-åringen har levt ett kringflackande liv. Han har sällan haft någon fast adress eller något telefonabonnemang.

- Han har varit helt omöjlig att få tag på under långa perioder, säger en kompis.

Tillslag nära NK

Vid lunchtid i går gjorde polisen husrannsakan på en exklusiv adress, bara ett stenkast från Stureplan och några minuters rask promenad från NK.

- Han kan ha sprungit dit och gömt sig efter mordet, säger en källa till Aftonbladet.

Lägenheten tillhör en av den mordmisstänkte 35-åringens bästa vänner. Men lägenhetsinnehavaren är inte misstänkt för någon delaktighet i mordet på utrikesminister Anna Lindh.

Efter ett beslut från överåklagaren gjordes i går husrannsakan på adressen och på flera andra ställen som kan knytas till 35-åringen. Det finns många lägenheter i den ganska slitna trappuppgången.

"Typer springer där"

- Det bor många knepiga personer där, säger en granne. Många typer springer ut och in. Åtskilliga ser ut som mannen på NK-bilderna. Men det gör ju å andra sidan många slynglar här i området, säger han.

Ett par timmar efter tillslaget kom ytterligare poliser och tekniker till adressen. Enligt uppgift till Aftonbladet har den mord-misstänkte med största sannolikhet haft nycklar dit. Polisens tekniker arbetade flera timmar i lägenheten.

- Den var tom, sa en polisman och ville inte säga om de hittat något av intresse för utredningen.

Tidigt i går gjordes även husrannsakan hos en före detta flickvän i Stockholm.

Morddagen kartläggs

För att finna eventuella bevis mot den anhållne läggs nu fokus på att kartlägga vad han gjorde de tolv timmarna närmast före mordet på Anna Lindh och fram till dess att han greps. Parallellt kartlägger polisen vad Anna Lindh gjorde de tolv timmarna före attacken på NK.

Olle Castelius, Svante Lidén, Annika Sohlander