Svenskt par döda i spanskt turistparadis

Polisen misstänker att svenskarna har rånmördats

NYHETER

På onsdagen hittades ett svenskt turistpar döda i sitt hus på den spanska kusten.

Polisen tror att svenskarna, ett par i 50-årsåldern, rånmördats.

Svenskarnas hus ligger i närheten av Alicante på den spanska kusten. När släktingar inte hört från paret under en längre tid slog de larm .

Släktingarnas värsta farhågor besannades. På onsdagen hittades paret döda i sitt hus. Kropparna var i ett sådant tillstånd att polisen tror att paret legat döda under en längre tid, kanske mer än en månad.

Ingen naturlig död

Enligt tidningen La Verdad hade polisen på onsdagen ingen teori om vad som hänt svenskarna. Men det faktum att paret var i 50-årsåldern fick polisen att tro att de inte dött en naturlig död. Eftersom kropparna legat så länge kunde polisen inte avgöra om de blivit utsatta för våld.

Polisen sökte igenom parets hus efter ledtrådar till vad som kan ha hänt.

Olika uppgifter om inbrott

De poliskällor som La Verdad varit i kontakt med sa att det inte fanns några tecken på att någon brutit sig in i huset. Det fanns inga skador varken på dörrar eller fönster och det rådde ingen oordning inne i huset.

Men till svenska TT kommer utrikesdepartementets presstjänst med andra uppgifter.

– Polisen tror att det kan röra sig om ett inbrott. I lägenheten fanns ett kassaskåp som var uppbrutet, säger Jan Janonius vid UD:s presstjänst till TT.

Inga poliskommentarer

Oduktionen av paret skulle genomföras under torsdagen men på Guardia Civil, polisen i Alicante, säger man till aftonbladet.se att man inte kan kommentera fallet.

Polisen har varit i kontakt med parets grannar och enligt La Verdad verkar det som om de inte sett något som kan ge några ledtrådar till vad som hänt svenskarna.

TT skriver att grannarna antagit att svenskarna varit bortresta eftersom deras bil inte stått vid huset och parets hundar inte setts till.

Malin Ekmark