Svenskt par brutalt rånmördat i Spanien

Mannen och kvinnan i 50-årsåldern tros ha legat döda sedan mitten av augusti

NYHETER

Mannen knivhuggen till döds. Kvinnan kvävd.

Spansk polis vet nu hur det förmodat svenska paret i Orihuela bragtes om livet.

Paret i 50-årsåldern flyttade för flera år sedan till Orihuela på Spaniens ostkust. Sedan en tid har släktingar i Sverige förgäves sökt dem per telefon. Till slut vände sig en dotter till utrikesdepartementet (UD). Ärendet bollades över till det svenska konsulatet i Torrevieja som i sin tur kontaktade polisen.

I onsdags tog sig polisen in i parets lägenhet efter att ha fått tillstånd från en åklagare. Där hittades en död man och en död kvinna. Kropparna var illa tilltygade och delvis förruttnade.

Trasa i munnen

Tidningen Informacion i Alicante beskrev på fredagen resultatet av den rättsmedicinska undersökningen. Mannen dog av två knivsår. Kvinnan hade en trasa i munnen och antas ha kvävts till döds. Båda var slagna i huvudet.

Domaren som är förundersökningsledare har beslutat om sträng sekretess. Men Informacion kan berätta att polisen söker förövaren eller förövarna i bland parets vänner och bekanta.

Polisen utgår från att svenskarna rånmördades. Huset, beläget i bostadsområdet Los Altos de Villas del Duque, var tömt på värdeföremål. Varken dörrar eller fönster bröts upp och larmet löste inte ut.

Grannarna antog att svenskarna var bortresta eftersom deras bil och hundar inte synts till på ett tag. Med tanke på kropparnas tillstånd tror polisen att morden skedde i mitten av augusti.

Parets identitet var ännu sent på fredagen inte helt säkerställd, uppgav UD:s presstjänst för TT.

Lars Pedersen/TT