Stenhårda satsningar bäddar för het spelhöst

NYHETER

NICE

Explosiv action, blänkande sportbilar - och lirande över nätet. Så vill Microsoft ta hem spelet.

Här är de hetaste Xbox-titlarna - och de vassaste konkurrenterna.

Det är fortfarande sommarvärme när Microsoft visar sina kommande Xbox-spel på strandparty i Juan-les-Pins, strax väster om Nice på franska Rivieran.

Och visst blir det en hel del heta titlar.

Man satsar stenhårt på spel över internet - "Xbox Live". Ettårspaket med headset för chattande kostar 600 kronor och har funnits sedan mars. Nu står det klart att månadsavgiften därefter blir runt 70 kronor. Nyfiken att se vad det handlar om? Provperiod på två månader ingår i flera av hösttitlarna.

Så vilket är det häftigaste tv-spelet?

Xbox som släpptes i Sverige mars 2002 är nu en bit in i det man kallar andra generationens titlar - utvecklarna har lärt sig finesserna. Kolla in "Halo 2". Dubbelt så läckert som den redan mycket imponerande föregångaren!

Men striden är knivskarp. "Gamla" Playstation 2 är snarare i högform och troligen inte ens nära sin tekniska höjdpunkt. Många spel ser helt enkelt enormt bra ut, och det går även numera att spela online.

Däremot är Gamecube väldigt blek. Inom överskådlig tid. Enda anledningen att välja Nintendo är om du så här i efterhand vill njuta av stortitlarna "Zelda" och "Metroid prime" som kom i våras.

10 tyngsta Xbox-spelen:

Playstation 2:

Gamecube

Coola titlar – vilken spelmaskin du än har

Henrik Rudin

ARTIKELN HANDLAR OM