Kan någon rubba Persson?

Kassaskåpssäker förstaplats för statsministern

NYHETER

De senaste veckorna har EMU-valet styrt mycket av debatten i Sverige, och därmed har naturligtvis ja-sidans främsta affischnamn Göran Persson stått i rampljuset. Nu är euro-omröstningen över - men Persson ångar fortfarande på.

Statsminister Göran Persson.

Statsministern har en förmåga i att alltid hamna på framträdane placeringar i Aftonbladet. Är det inte på ledarsidan, så förskansar sig Persson alltsom oftast nuförtiden på sexan, sjuan, åttan och nian - och en och annan gång följer även mittuppslaget med.

Göran Persson är alltså ett givet val oavsett vilken portföljblandnin man har. Frågan är nu bara hur länge Perssons massiva tidningsnärvaro kan fortsätta. Redan nu anar man en viss trötthet, och en semester långt borta från rampljuset tillsammans med Anitra Steen är säkert inte en helt främmnande tanke för statsministern dessa dagar.

Ajax bästa köp, Zlatan Ibrahimovic, spelar inte rikitigt i statsministerns division vad gäller mediebevakning - men det är inte långt ifrån. Efter straffdramatiken mellan Zlatan och Kim Källström i veckan som gick, visade den förre hur man ska bära sig åt för att få sex helsidor i Sportbladet. Spotlight-redaktionen gratulerar till bedriften.

Lycka till med Spotlight-spelandet i veckan!

ARTIKELN HANDLAR OM