Detta har hänt i mördarjakten

16 SEPTEMBER:

NYHETER

Den misstänkte 35-åringen grips av polis klockan 21.07 på puben East end company nära Råsunda fotbollsstadion i Solna. En viktig anledning till gripandet ska enligt uppgift ha varit att pappan pekat ut sin son.

17 SEPTEMBER:

35-åringen väljer advokat Gunnar Falk som försvarare. Förhör med den misstänkte hålls på kvällen, men han förnekar att han är inblandad i mordet på Anna Lindh. ”Jag har inget med det här att göra”, säger han. Den misstänkte bevakas dygnet runt i en specialcell, för att han inte ska kunna begå självmord.

18 SEPTEMBER:

35-åringen och hans advokat Gunnar Falk får information om resultatet av de första DNA-analyserna. Resultatet offentliggörs inte.

19 SEPTEMBER:

Stockholms tingsrätt beslutar att 35-åringen ska häktas, skäligen misstänkt för mord. Men förhandlingen i tingsrättens säkerhetssal pågår oväntat länge. Det tyder på att chefsåklagare Krister Peterssons bevisning mot den misstänkte är svag. Själv förnekar 35-åringen fortfarande brott. Den misstänktes vänner uppger att han är oskyldig, samtidigt som polisen vädjar om fler tips från allmänheten.

20 SEPTEMBER:

En ny man söks av polisen, misstänkt för mordet. ”Det visar att misstanken mot 35-åringen är svag”, säger advokat Gunnar Falk.

21 SEPTEMBER:

Polisen uppger att man inte bara hittat en kniv, keps och munkjacka längs mördarens väg från NK. Även andra föremål har återfunnits.

22 SEPTEMBER:

Mordutredningen fortsätter under total sekretess. Tre vittnen uppges peka ut 35-åringen som Anna Lindhs mördare, men flera av hans vänner säger att han inte alls liknar NK-mannen, mannen på bilderna från NK:s övervakningskameror.

23 SEPTEMBER:

Det framkommer att 35-åringens namn publicerats på Svenska institutets hemsida.