Skottlossning vid rånförsök i Landvetter

NYHETER

Tre beväpnade män sköt mot en Securitasbil i ett misstänkt rånförsök i Landvetter utanför Göteborg sent på onsdagskvällen.

Det är oklart om männen fick några pengar med sig.

Göteborgs Postens nätupplaga skriver att det utbröt skottlossning i samband med att en Securitasbil kom till centrala Landvetter och Föreningssparbanken strax före halv elva på onsdagskvällen.

Vakthavande befäl i Västra Götalands län, Gerhard Sjölin, hade till en början mycket knapphändiga uppgifter om det inträffade.

– Vi vet inte om männen fått med sig några pengar, säger han till aftonbladet.se.

Ena sidan kraftigt beskjuten

Gerhard Sjölin kan inte uppge för aftonbladet.se vad de misstänkta rånarna använt för vapen eller vad de skjutit mot. Men vittnen har sagt till GP att de hörde flera kraftiga smällar och sedan såg att väktarbilens ena sida blivit kraftigt beskjuten.

– Ena dörren hade lossnat och det rann bensin från bilen. Sen kom polisen och spärrade av området och tvingade bort oss, säger ett vittne.

Enligt polisuppgifter till TT ska rånarna ha sprängt sönder sidan på bilen med sprängmedel samtidigt som väktarna befann sig inne i banken.

Misstänkt flyktbil

De tre misstänkta rånarna ska ha försvunnit från platsen i en mörk Volvo 940. Uppgiften har dock inte bekräftas och verkar något osäker, skriver GP.

Gerhard Sjölin bekräftar att man hittat den misstänkta flyktbilen.

– Anträffandet av bilen gör att vi har en hypotes om åt vilket håll de eventuellt har åkt med nästa bil, säger han till aftonbladet.se.

Det var strax före 23 som en polispatrull upptäckte en brinnande bil i närheten av brottsplatsen.

"Att tända eld på flyktbilar efter rån är ett vanlig förekommande sätt att försvåra för polisen att hitta ledtrådar som exempelvis fingeravtryck", skriver GP.

Väktarna oskadda

Väktarna ska under tiden för skottlossningen ha befunnit sig inne i banklokalen och uppges vara oskadda, enligt GP.

Flera människor som blev vittnen till händelsen förhörs under kvällen på plats i Landvetter och i polishuset, säger Gerhard Sjölin.

Malin Ekmark