Engelsk fotbollsstjärna misstänkt för våldtäkt

Åtta kända spelare i utredning om våldtäkt av 17-åring

NYHETER

En brittisk fotbollsstjärna anklagas för att våldtagit 17-årig flicka på ett lyxhotell i London i helgen.

Brittisk polis riktar nu intresse mot åtta fotbollsstjärnor från två Premier League-lag – som ska ha varit med vid övergreppen mot flickan.

Flera brittiska medier rapporterar i dag om våldtäkten som skakar brittiska Premier League. De åtta fotbollsstjärnor som står i fokus för utredningen är alla kända för varje fotbollsfan.

Polisanmälan gjordes i helgen. Den 17-åriga flickan säger, enligt The Sun, att hon samtyckt till att vara tillsammans med en fotbollsspelare i ett Premier League-lag.

De hade sex med varandra på ett rum i ett lyxhotell i London. Men under akten dök ytterligare sju spelare – från ett annat lag – upp på rummet. Vad som sedan hände är oklart.

Poliskällor säger till tidningen Daily Mirror att det inte handlar om en gängvåldtäkt. Men en av männen misstänks ha trängt sig på flickan och våldtagit henne. Flickan ska, enligt The Sun, ha varit mycket upprörd och känner sig förnedrad.

17-åringen har genomgått rättsmedicinsk undersökning och en kriminalteknisk undersökning har genomförts på hotellrummet. Polisen är dock mycket förtegen om utredningen och källor säger att den bara är i inledningsskedet.

Londonpolisen har inte offentliggjort identiteten på de anklagade spelarna. Det uppges dock handla om mycket välkända spelare. Alla utom en uppges vara britter.

Mattias Lundell, Simone Söderhjelm