Stor polisjakt efter rån i Kista

Rånare slog till mot Posten – stal flera säckar frimärken

NYHETER

Tre beväpnade män i rånarluvor slog i eftermiddag till mot Posten Frimärken i Kista i nordvästra Stockholm.

Polisen jagar nu flera misstänkta rånare – som kom undan med flera säckar frimärken.

Två utbrunna flyktbilar har hittats.

Larmet kom vid 16.11 och över en timme senare arbetade fortfarande ett stort antal poliser på platsen. Enligt de första uppgifterna skulle målet ha varit Svensk kassaservice – men rånarna slog till mot Posten Frimärken.

– De tog sig in via en lastkaj, säger Västerortspolisen.

Vittnen berättar att de såg tre män i mörka rånarluvor slå till mot kontoret. Men situationen blev kaotisk och polisen är inte helt säker på antalet rånare.

Kofot, kniv och pistol

Männen var beväpnade med kofot, kniv och personalen hotades också med en pistol. De tvingade till sig flera säckar med frimärken. Det är dock oklart vilket värde bytet har – enligt uppgift låg frimärken spridda i lokalerna.

Rånarnas kumpan – eller kumpaner – väntade i två bilar utanför kontoret. De försvann i två stulna bilar – grå BMW och mörkgrön Ford. Polisen kunde dock koppla bilen till ett annat larm – i ett garage på Bergengatan hittades bilar utbrunna.

Förstörda bilar

I garagebranden förstördes ytterligare ett par bilar. Vid halv niotiden på kvällen hade polisen ännu ingen misstänkt gripen och arbetet koncentrerades på att samla in bevis.

Posten Frimärken, en del av Posten, graverar och trycker frimärken. Hur mycket de stulna frimärkena är värda kunde Posten i kväll inte uppge, enligt TT.

Mattias Lundell, Peter Pettersson