Svår bortamatch mot serieledarna...

Fansens röst: Matte Lindmark

NYHETER

...men jag obotlig optimist ändå. Landskrona har förvisso börjat allsvenskan väldigt bra, men någon gång måste ju även de förlora? I dag är sannerligen ett utmärkt tillfälle!

Lördagens drabbning har etsat sig fast i minnet. Det känns fantastiskt att få ha upplevt glädjen och stämningen under och efter Göteborgsmatchen. En i mångas ögon orättvis seger ser jag som en lagmoralisk seger. Vi kämpade till oss segern och det finns inget orättvist i det.

Spelarna har det tufft med många matcher, men även som supporter känns det hårda spelschemat. Inom loppet av tre veckor innan VM-uppehållet så kommer vi ha spelat sju matcher, varav fyra på bortaplan.

Det svider lite i plånboken, men egentligen handlar det ju bara om prioriteringar, inte sant? Nästa hemmamatch är redan på söndag är mot Örebro SK. En match som Djurgården på pappret "ska" vinna. Men i årets allsvenska kan ingenting tas för givet. Avgörande blir att spelare, ledare men även supportrar kommer laddade till denna på pappret givna seger.

Det ser ut att bli storpublik igen och Järnkaminerna ska tydligen ha ett stort medlemsupprop. Varje besökare, runt hela Stadion, ska få ett infoblad tilldelat där det bara är att fylla i namn och adress, för att sedan gå till något av båsen och byta en hundring mot ett medlemskort.

Trots att jag själv återfinns på Lidingösidan och inte i klacken på Sofia Stå så är det i mitt tycke en självklarhet att bli medlem i Sveriges bästa supporterförening.

En förening som betyder så mycket för Djurgårdsfamiljen och stödet till laget. Distinktionen mellan sittplats och klack har förövrigt suddats ut på för länge sedan då skönsjungande fanatiker återfinns överallt på Stadions läktare. Så bli medlem - vi är ju alla supportrar till samma blåränder!

Matte Lindmark (Djurgården)