Hushu dödades - hon levde fel

Pappan har dömts till livstid för mordet

1 av 2 | Foto: AP/PA
Hushu levde för västerländskt enligt hennes far. Därför fick hon inte leva. Hon höggs elva gånger och lämnades att förblöda till döds.
NYHETER

LONDON

Abdulla Yones tyckte att hans 16-årig dotter Hushu levde för västerländskt.

Därför skar han halsen av henne.

I går dömdes pappan till livstids fängelse.

Storbritannien upprörs över ett nytt så kallat hedersmord. Abdulla Yones, 48, kommer ursprungligen från Irak och har själv berättat om hur han inte stod ut med sin dotters levnadssätt.

Han tyckte att Hushu klädde sig fel, var ute för sent, använde för mycket smink och umgicks med fel personer. Hennes pojkvän som kom från Libanon var dessutom kristen.

Misshandlade Hushi

Abdulla Yones tyckte, enligt vad som framkom i rätten, att hans dotter blivit för "västerländsk" och "icke-muslimsk." Han började misshandla Hushi och stänga inne henne. Hon hotade med att rymma hemifrån. I ett brev skrev hon till pappan om hans slag och sparkar:

"Hoppas att du tycker om att testa din styrka på mig".

Hon skrev också "du och jag kommer nog aldrig att förstå varandra. Jag är ledsen att jag inte varit som du vill, pappa, men vissa saker kan inte ändras."

Pappan tog med Hushi till norra Irak och försökte gifta bort henne. Hon vägrade och de kom hem. En dag fick Abulla Yones ett anonymt brev där hans dotter beskrevs som "en slampa". Han blev rasande och tre dagar senare mördade han Hushi.

Lät henne förblöda

Han slog sönder dörren till badrummet där hon låst in sig för att undkomma honom. Han knivhögg henne elva gånger och skar sen halsen av henne och lät henne förblöda till döds.

Domare Neil Denison sa i rätten:

- Det står klart att du ogillade din dotters livsstil. Mordet och sättet du dödade henne på var avskyvärt.

Jennifer Wegerup