Svensk far och son försvunna i Spanien

NYHETER

I flera dygn har den svenske före detta polismannen och hans treårige son varit spårlöst försvunna i Spanien.

Mamman väntar oroligt.

- Vi spanar längs hela solkusten efter svenskarna, säger vakthavande befäl på den spanska specialpolisen, Guardia Civil.

Det har gått tre dygn.

Och fortfarande finns inte ett enda spår efter den 50-årige mannen, före detta polisman i Sverige, och hans treårige son.

Mannen flyttade tillsammans med sin fru och son till Spanien för ett par år sedan. De ville starta ett nytt liv på sin enkla kolonigård i ett idylliskt område utanför en turistort på solkusten.

Borta i tre dygn

I onsdags kväll, vid 19-tiden, stod mamman i köket i en av de två stugorna på gården.

- Jag stod där och lagade mat som vanligt om kvällarna. Sedan tog jag tallrikarna och gick till sovstugan där min man och son skulle vara.

Men där var det tomt.

Tre dygn senare är pojken och hans far fortfarande spårlöst försvunna. I går fick mamman nog av ovissheten och anmälde försvinnandet till polisen.

Nu väntar hon oroligt på besked.

- Jag väntar och väntar, men inget händer. Jag förstår det inte, vi hade inte bråkat innan eller så. Jag förstår inte alls vad som hänt.

Orkanvindar och regn

Ett vittne har sett dem vid ett köpcentrum inte långt från hemmet - men där slutar spåren.

Nu spanar polisen efter de försvunna.

- Får vi inga resultat på spaningarna får vi ta hjälp av Interpol och kontakta svenska polisen, säger vakthavande befäl på Guardia Civil.

Mamman satt ensam hemma i går kväll. Utanför hade vindarna tidigare på dagen nått orkanstyrka med över 30 meter i sekunden. Regnet öste ner.

- Det är mörkt och kallt där ute och de var, som det verkar, tunt klädda när de försvann. Timmarna bara går och går. Hoppas bara att det inte har hänt någonting, säger mamman.

Claes Petersson