Prinsessan fick livvakt på krogen

Madeleine tvingas nu ha vaktskydd även på sin fritid

NYHETER

Hotbilden mot prinsessan Madeleine har vuxit.

Tidigare har hon haft livvakt bara vid officiella framträdanden - men i natt punktbevakades hon av två säkerhetsvakter på en kändiskrog.

Foto: LOTTE FERNVALL
ökad hotbild Prinsessan Madeleine kom till Sturecompagniet strax efter midnatt. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle.

Madeleine har tidigare rört sig fritt på innekrogarna vid Stureplan i Stockholm.

Nu är det slut på det.

I går hade hon för första gången en livvakt med sig när hon besökte Sturecompagniet tillsammans med sin pojkvän och några vänner. Dessutom följdes hennes minsta steg av en säkerhetsvakt från krogen.

Efter att prins Carl Philip och hans flickvän jagats genom centrala Stockholm sattes en livvakt från ett säkerhetsbolag in för att skydda honom.

Samma vakt var i natt prinsessans trygghet i utelivet.

Följde med på toalettbesöket

När Madeleine tillsammans med väninnan lämnade ett vip-bås på krogen för att gå på toaletten vid halv två-tiden i natt följde livvakten med.

Madeleine kom till Sturecompagniet strax efter midnatt tillsammans med pojkvännen Jonas Bergström, väninnan Natalie Rosta, nära vännen Dag Werner och ex-pojkvännen Mattias Trotzig.

Gick vidare till systerkrog

Livvakten stod hela tiden i närheten av deras bord och höll noga koll på hennes minsta steg.

Kl 01.57 lämnade sällskapet krogen och lotsades av nattklubbschefen Kristoffer Ahlbom till Sturecompagniets systerkrog Köket.

Aftonbladet sökte i natt förgäves hovets presschef Elisabeth Tarras-Wahlberg för en kommentar.

Tidigare har hon sagt om Madeleine och Carl Philips livvaktsskydd:

- De har det skydd som Säpo tycker att de ska ha. Ökar hoten ökar också skyddet, men det ligger i sakens natur att man inte går ut och berättar om det.

Daniel Nyhlén, Claes Petersson