”Underbart – nu reser vi”

Arbetslöse Fredrik drog högvinsten

Foto: SVENSKA SPEL
VÄSKORNA VAR PACKADE Direkt efter besöket i Nyhetsmorgon och vinstskrapet flög arbetslöse Fredrik Johansson och sambon Anna Wiklund på en tvåveckorssemester till Barbados.
NYHETER

Arbetslöse Fredrik Johansson, 23, från Matfors kan numera titulera sig mångmiljonär.

I Nyhetsmorgon i TV4 skrapade han fram högsta trissvinsten: 7,5 miljoner kronor.

– Det känns helt underbart, säger han.

Fredrik Johansson från Matfors, väster om Sundsvall, var mycket lycklig efter att han skrapat fram storvinsten: 25 000 kronor i 25 år. Totalt 7,5 miljoner kronor.

– Helt underbart, nu sticker vi ut och reser, sa han i en intervju i Nyhetsmorgon.

Behöver körkort

Att högvinsten hamnade hos rätt person råder det ingen tvekan om.

– Vi pratade faktiskt om att han skulle behöva ett körkort alldeles innan han köpte lotten. Fredrik är arbetslös och ett körkort är alltid bra att ha när man söker jobb, säger svärfar Stig Wiklund.

Väskorna var klara

Bakom kulisserna i tv-studion väntade sambon Anna Wiklund. Där stod också två färdigpackade resväskor. Paret hade nämligen planerat att åka direkt från tv-huset till Arlanda. Några timmar senare bar det iväg mot soligare breddgrader.

– Det blev en restresa till Barbados i två veckor. Fredrik och Anna hade redan bestämt att de skulle resa iväg någonstans efter programmet, oavsett hur mycket pengar det blev. Jag skulle gissa att de har jätteroligt just nu, säger Stig Wiklund.

Glad och chockad

Fredrik och Anna ringde till hennes föräldrar direkt efter att han skrapat fram storvinsten.

– Han var så klart väldigt glad och chockad. Det blev mycket mer pengar än vad han hade förväntat sig. Själv satt jag och grät av glädje framför tv:n när han förstod hur mycket han vunnit, säger Stig Wiklund.

Vad Fredrik Johansson ska göra med sina miljoner vet inte Stig Wiklund.

– Han har inte sagt något om det till mig. Men ett körkort ska han nog ta och sen kanske det blir en bil också. Jag är så glad för hans skull. Det var absolut rätt person som vann de här pengarna, säger han.

Annacarin Falk