Diana kan "vittna" på videoband

Prinsessan avslöjar intima hemligheter

NYHETER

LONDON

Prinsessan Diana kan "vittna" i en rättegång - trots att hon är död.

Det pågår en strid om de hemliga videoband där Diana avslöjar intima hemligheter. De kan spelas upp i en kommande rättegång.

Foto: BULLS
"sin livförsäkring" På tjugo videoband avslöjar prinsessan Diana intima detaljer ur sitt äktenskap med kronprins Charles. Diana kallade banden sin pensionsförsäkring.

På tjugo videoband avslöjar prinsessan Diana intima detaljer ur sitt äktenskap med kronprins Charles. Hon talar också om sitt förakt för prinsens älskarinna Camilla Parker- Bowles.

Polisen beslagtog banden hemma hos butlern Paul Burrell, men nu kräver filmaren banden tillbaka.

Och då kommer de sannolikt att spelas upp i rätten som bevis - om det blir en rättegång. Kungahuset vill inte ha någon som helst offentlighet kring banden.

Förvarades i bostaden

Diana hade länge förvarat videobanden i sin bostad Kensington Palace i London men efter hennes död togs de om hand av Paul Burrell.

Han anklagades senare för stöld av ett flertal av Dianas ägodelar, och ärendet kom till domstol.

Men där friades han sedan drottning Elizabeth meddelat att hon kände till att Burrell skulle förvara vissa av Dians föremål.

Videobanden - som Diana kallade sin pensionsförsäkring - spelades in av den förre skådespelaren och filmaren Peter Settelen. Det är han som nu vill ha tillbaka dem.

Han vet förstås vad banden innehåller men vill inte avslöja något förrän han har banden i sin ägo igen.

Leif Kasvi