Välkommen till Spotlight

Spelet för dig som har koll

NYHETER

Nu drar vi igång Spotlight - spelet där du har kan bevisa att just du har koll på vad som händer i nyhetsbruset.

VÄLJ BLAND SVERIGES MEST KÄNDA PERSONER Skapa en portfölj med upp till 10 kända personer - du får poäng när det skrivs om dem!

Vem är mest känd just nu, och vem blir det nästa vecka? Vilka hamnar i rampljuset och vilka försvinner? I Spotlight gäller det att ha koll.

En tidning är inte bara nyheter och underhållning. Det är också en scen där stjärnor skapas - och försvinner. Och där oväntade skeenden och dramatiska händelser gör att nya makthavere plötsligt dyker upp i rubrikerna.

Det är ur denna flod av nyheter som vi fiskar upp statistik till Spotlight. Mer än 300 kända personer, både svenska och utländska, finns med i vår databas. Varje morgon går vi igenom den tryckta tidningen, och delar ut poäng till dem som synts i spalterna. Ju fler omnämnanden och ju större artiklar, desto mer poäng får personerna i fråga.

Sveriges celebritets-index

Spotlight är alltså mer än ett spel. Det är också en slags börs, där vi dag för dag tar temperaturen på våra mest kända celebriteter. Vem är på väg upp, vem är på väg ut, vilka trender styr? Vilka makthavare har skelett i garderoben som kommer att trilla ut framöver?

För dig som börjar spela Spotlight handlar det om att upptäcka morgondagens rubrikmakare före alla andra gör det. Att ha koll helt enkelt.

Att spela är enkelt. Skapa en portfölj med upp till 10 kända personer du får poäng när de kommer i tidningen. Bättra på din placering på topplistan genom att delta i olika vad. Om du inte är nöjd med din portfölj byt ut eller sälj personerna i den.

Den som har bäst koll vinner förstås både äran och fina priser.

Välkommen att spela Spotlight, Sveriges mest stjärnspäckade spel. Vi lovar att det blir kul!

Göran Fröjdh

ARTIKELN HANDLAR OM