Kvinna vräktes - satte eld på sig själv

NYHETER

Kvinnan i 40-årsåldern skulle i går vräkas från sin bostad i Sundsvall.

Men när polisen kom till platsen tände hon eld på sig själv.

Nu vårdas hon på sjukhus med omfattande brännskador.

Foto: Scanpix
Bilen brann Bilen som kvinnan kom körande i blev fullständigt utbränd sedan hon satt eld på sig själv.

Kvinnan i 40-årsåldern har sedan lång tid haft kontakt med socialtjänsten. Sundsvalls Tidning uppger att hon sedan ett halvår tillbaka har haft svårt att klara av hyran.

I går skulle vräkningen genomföras. Vid elvatiden kom polis, socialtjänst och kronofogden till hennes bostad.

Kvinnan var inte hemma, utan kom åkande i sin bil. När hon såg polisen vände hon, körde iväg och krockade med några parkerade bilar.

Polisen upptäckte då att kvinnan och bilen brann. Branden blev snabbt kraftig och kvinnans hund brann inne i bilen. Själv fick hon mycket allvarliga skador.

Kvinnan fördes akut till sjukhus med 70-procentiga brännskador och hennes tillstånd betecknades som livshotande. Skadorna var så svåra att hon flögs i helikopter till brännskadeavdelningen vid Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Sjukhuset uppger i dag för aftonbladet.se att hennes skador betecknas som omfattande och att läget är oförändrat allvarligt.

Polisen ska internutreda händelsen för att se om något fel begicks i samband med vräkningen. Kvinnan ska tidigare ha hotat att skada sig själv och hon har varit i kontakt med både socialtjänst och politiker.

Så sent som i måndags var hon i kontakt med socialnämndens ordförande Martin Johansson och han såg till att räddningstjänst och ett läkarteam kom till området.

– Jag känner mig väldigt bedrövad över det som inträffat. Jag har fått ta emot liknande hot tidigare, men det har aldrig gått så här långt, säger Martin Johansson till Sundsvalls Tidning.

Alexandra Forslund, Mattias Lundell

ARTIKELN HANDLAR OM