Rånade och band 14-årig pojke

Man trängde sig in i familjens villa i Oskarshamn

NYHETER

Mannen fick veta att den 14-årige pojken var ensam hemma i familjens villa.

Då trängde han sig in, band pojken – och rånade familjen på guldsmycken.

I kväll greps en man misstänkt för det grova rånet.

I förmiddags gick mannen runt i villaområdet i centrala Oskarshamn. Han ringde på dörrarna och lämnade fram en lapp där han bad om pengar till sitt barn.

I ett av husen var en 14-årige pojken ensam hemma. När han öppnade lämnade mannen fram lappen sa på dålig engelska:

– Please help me.

Mannen fick snart klart för sig att pojken var ensam. Och valde att slå till och trängde sig in i huset.

– Han hotade pojken och band fast honom. Det har rubricerats som grovt rån, säger Ulf Karlsson, informationschef vid Kalmarpolisen.

Tog sig loss och slog larm

Mannen band fast pojken i en säng gick igenom huset. Polisen tror att han stal flera guldföremål innan han lämnade den bundne pojken och försvann.

Pojken lyckades dock ta sig loss. Han slog själv larm till polisen och har i eftermiddag hörts om händelsen. Polisen har också hört en rad vittnen som stött på mannen och man har ett ganska bra signalement. Mannen beskrivs som i 35- till 40-årsåldern, 170 cm lång med svart kortklippt rakt hår. Han var klädd i en röd midjejacka med beiga armar och svarta byxor och talade dålig engelska.

Polisen söker nu efter mannen i Oskarshamnsområdet och jakten pågick under hela eftermiddagen. Sent i kväll tror polisen att den givit utdelning.

Polisen har gripit en man och åklagare har beslutat att anhålla denne misstänkt för grovt rån. I ett pressmeddelande skriver polisen att vissa fynd gjorts som ledde till gripandet.

Mattias Lundell