Vilt slagsmål på skola i Angered

Kravallutrustade poliser stoppade gängbråk med hundratals inblandade

NYHETER

Polis tvingades i eftermiddag stoppa ett gängbråk på Angeredsgymnasiet.

Hundratals ungdomar slogs och två knivbeväpnade personer greps.

Polisen var förvarnad. Bråken på gymnasiet har pågått sedan en lång tid tillbaka och i går drabbade flera samman i slagsmål.

– Vi visste om att grupperna bestämt sig för att göra upp på onsdagen och vi var på plats i god tid, säger närpolischefen Bertil Claesson, till Göteborgs-Posten.

Bråket blev mycket omfattande. Enligt polisen bestod de två gängen dock huvudsakligen av äldre som kommit dit för att delta i slagsmålet.

”Väntade på det stora slagsmålet”

– Många av dem som väntade på det stora slagsmålet går inte på skolan, de hade tillkallats via sms. Många i konflikten är kriminella och skolan fungerar som plantskola för de vuxna gängen, säger Bertil Claesson, till GP.

Trots att flera poliser fanns nära fick man kalla på förstärkning och ett 20-tal kravallutrustade poliser och flera hundpatruller sattes in. De tvingades bilda en kedja för att försöka hålla ett hundratal ungdomar på var sida ifrån varandra.

Polisen vet inte vad som utlöste bråket. Man poängterar att merparten av gymnasieeleverna inte är en del av gängen och inte tog del i bråket. Därför beslutade polisen och skolledningen att inte stänga skolan, utan att försöka fortsätta som vanligt efter bråket.

Mattias Lundell