Dagens namn: Antonia, Toini
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nyheter

Vad tänker du göra åt lagen, Bodström?

    En dom som skrämmer, som är obegriplig och som sätter tron till rättssystemet i gungning. Många kvinnor vittnar om en rädsla för vad den friande domen för de fyra männen i gruppsexmålet kommer att leda till.

    Reaktionerna från Aftonbladets läsare har växt till en folkstorm. Här är några inlägg i debatten.

RÄDSLAN VÄXER Efter gruppsexdomen växer kraven på Thomas Bodström att agera. - Vad tänker du göra åt vår rädsla, undrar Susann Wass i ett debattinlägg riktat till justitieministern.   RÄDSLAN VÄXER Efter gruppsexdomen växer kraven på Thomas Bodström att agera. - Vad tänker du göra åt vår rädsla, undrar Susann Wass i ett debattinlägg riktat till justitieministern. Foto: MARIA ÖSTLIND

Nu är jag rädd, riktigt rädd!

Vad är det som händer när sex män våldtar en kvinna som är redlöst berusad under flera timmar och dessutom får ersättning för det!

"De förstod inte" att kvinnan inte ville. Vad är det för män som TROR att en kvinna vill ha sex under de omständigheterna? Enligt Aftonbladet den 4 november fanns det 59 spermafläckar från sex olika män på lakanen, det låter mer som en sexfixerad persons våta dröm än som hämtat från en kärleksnatt, då någon vill ha sex.


Varför inte stryka brottsrubriceringen våldtäkt överhuvudtaget?

Att tro att en kraftigt berusad kvinna VILL ha sex med ett flertal män i flera timmar, är sjuka fantasier, som tack vare hovrättens beslut blivit en acceptabel handling!

Jag vill ha kvar min tro på människor, män i synnerhet, men numera vet jag inte vad jag ska tro. Jag är rädd för vad ett domslut som detta kommer att leda till.

Efter detta kan män genomföra planerade våldtäkter och i rätten hänvisa till att "de inte förstod" att kvinnan inte ville ha sex. Var går gränsen för att inte vilja?

Hon skrek, men det var av extas. Hon slogs, men det vet man ju hur tjejer är, de gillar hårda tag! Hur ska vi kvinnor hädanefter känna oss trygga i det här samhället?

Det här domslutet gör mig rädd, och jag är övertygad om att jag delar denna rädsla med många kvinnor i vårt samhälle. Vad tänker du göra åt det, Thomas Bodström?

Susann Weiss

 

Oj, vilket liv det har blivit i medierna om att våldtäkterna ökar.

Det är väl inget konstigt med det. Om domstolarna satte i system att det var rånoffren som skulle bevisa att de inte gett bort sina pengar frivilligt så skulle personrånen också öka.

”Domaren dömer som han vill

 

Öppet brev till justitieminister Thomas Bodström:

Ännu en grupp män har friats i ett våldtäktsmål.

Ännu en kvinna som utsatts för gruppvåldtäkt har förödmjukats och kränkts av det svenska rättssystemet.

Ännu en gång kan jag som kvinna och våldtäkts-offer konstatera att när det gäller sexuella brott mot kvinnor finns det ingen rättvisa att få.

Ännu en gång kan jag konstatera att jurister såväl som nämndemän saknar alla grundläggande kunskaper om mäns våld mot kvinnor.

När jag läser om den friande domen och resonemanget som Svea hovrätt fört känner jag inte bara ilska, förtvivlan utan också vanmakt.

Jag har ingen tro kvar på det svenska rättssystemet. Det som kvinnor upplever som våldtäkt omdefinieras i rättssalen till ett icke-brott.

Det finns inga brottsliga handlingar, det finns inga förövare, det finns inga offer. Vi har hört alla olika varianter i de friande domarna.

Att mannen inte förstod att kvinnan inte ville, han hörde inte att hon sa nej, han förstod inte att hon var hjälplös, han trodde hon ville, han blev påhejad av kompisarna, han var full, han var från en annan kultur och så vidare.

Kvinnan däremot borde ha ropat på hjälp, hon borde ha sagt nej mycket tydligare, hon borde ha kämpat emot, hon borde ha sprungit. Varför inte stryka brottsrubriceringen våldtäkt överhuvudtaget?

Jag vet att du arbetar för en lagändring gällande brottsrubriceringarna våldtäkt och sexuellt utnyttjande.

Det är ett steg i rätt riktning. Men erfarenheten visar ju tyvärr att så länge det svenska rättsväsendet genomsyras av sexistiska föreställningar och av en fundamental okunskap om mekanismerna i mäns sexualiserade våld mot kvinnor, finns det ingen rättvisa att hoppas på för kvinnor som utsätts för detta våld.

”Uppgiven”

 

Vart är vårt samhälle på väg?

Sedan nyheten om frikännandet av de män som under flera dygn höll en kvinna som sexslav. Nog måste väl varje enskild individ ta ansvar för sitt handlande. Och kunna dömas om de bevisligen varit på plats.

Om alla dessa personer varit närvarande i lägenheten och inte förstått vad de höll på med eller utsatte denna människa för så blir jag skräckslagen för vårt samhälles framtid.

Vad är det för juridiskt kompetenta (?) men icke mänskligt utvecklade personer som finns i våra domstolar?

Bertith Andersson

 

Övergreppet i Tumba på en redlös kvinna är åter-igen ett bevis på rättsröta. Gossarna borde hamna på mentalsjukhus. Förståndet måste vara obefintligt. I klartext totalt bombade.

Kan någon på fullt allvar tro att den utsatta kvinnan ville ha det så, om berusningen var så kraftig som det skrivs?

Det är bara för dessa virila dummies att droga och fylla en ny kvinna att leka med. Det är tydligen helt okej.

Mam

 

Grattis alla våldtäktsmän!

Efter senaste hovrättsdomen är det fritt fram för alla våldtäktsmän att ut-öva sin sport! Du kan till och med få betalt!

Skaffa en kvinna, fyll henne med lagom alkohol och droger, ring några polare och sedan kan ni ha en helkul kväll! Skulle ni bli anmälda och sitta häktade ett tag så är det bara ett plus! Efter någon månad i ett bekvämt svenskt fängelse med regelbundna måltider och tv på rummet kan ni kvittera ut ett skadestånd på cirka 25 000 skattefritt när ni blir friade. Ni visste förstås inte att kvinnan inte var med på noterna, hur skulle ni kunna det? Man vet väl hur kåta kvinnor är, eller hur?

Stefan Hjelm

 

Det är knappt man tror det är sant, hovrätten friar dessa män som utnyttjar en ensam kraftigt berusad kvinna. Man finner inte ord, det vänder sig inom en. Vad är det här för män? Vilken verklighetsuppfattning har de? Ja, man finner inte ord, det vänder sig inom en.

Vad ger detta för signaler? Man kan tydligen göra vad som helst i vårt lilla Sverige och därefter få ersättning.

Det känns som om männen skattefritt får ersättning för att de begått ett fruktansvärt brott mot en ensam kvinna. Förstört hennes liv, själva står de där med flaggan i topp som segrare. Jag lyssnade på radio där en polis från Botkyrka intervjuades. Han kände till de här männen och visste att man nu jublar och tycker att det är fritt fram. Inga flickor eller kvinnor kommer att våga anmäla.

Nej nu jäklar, inga skattepengar till förövare.

Anette Kuoljok Spann

 

Jag måste bara få skriva att man som kvinna blir rädd när man läser domen!

Står det "varsågod och ta för dig" i pannan på oss kvinnor?

Vågar vi sen bära kort kjol,flirta och bli på lyset då får vi verkligen stå vårt kast om vi skulle råka ut för övergrepp!

Undra på att många sexövergrepp aldrig anmäls!

Ella, 39-årig tvåbarnsmor

SENASTE NYTT

Visa fler
Om Aftonbladet