Huntley inför rätta för mord på Holly och Jessica

Mördades tydligen i vaktmästarens stuga

1 av 3 | Foto: REUTERS
Kevin och Nicola Wells, Hollys föräldrar, och Leslie och Sharon Chapman, Jessicas föräldrar, anländer till mordrättegången mot Ian Huntley.
NYHETER

LONDON

Tioåringarna Holly och Jessica mördades troligen i Ian Huntleys hem några minuter efter att de kommit till hans stuga.

Det framkom när rättegången inleddes i går.

I går gjorde åklagaren sin sakframställan - och då blev det klart att de två flickorna troligen dödades bara ett par minuter efter att de kommit in i vaktmästaren Ian Huntleys stuga.

Holly och Jessica försvann från Hollys hem för att gå mot Jessicas familjs hus. Flera invånare i den lilla byn Soham lade märke till de två flickorna som var klädda i röda Manchester United-tröjor med Beckhams namn och nummer på ryggen.

Mobilspår till vaktmästare

De närmade sig Ian Huntleys stuga och polisen är säkra på att de befann sig där eftersom man kunnat spåra var Jessicas mobiltelefon fanns.

Jessicas telefon dog 14 minuter efter att sista vittnet såg flickorna. Åklagaren menar att Ian Huntely dödade flickorna så fort de kommit in i hans hem.

- Varför han valde att mörda dem, det vet han bara själv, sa åklagare Richard Latham.

Det är också klarlagt att Huntley försvann från Soham under fyra timmar på mordkvällen.

Polisen tror att han då forslade flickornas kroppar till den plats flera mil från byn där kvarlevorna senare hittades. Huntleys bil är ett av polisens viktigaste bevis.

Huntleys dåvarande flickvän Maxine Carr står åtalad för skyddande av brottsling.

Leif Kasvi