”Städare” knivskar kvinna i rullstol

Gick till attack när 66-åriga danskan släppte in honom

NYHETER

Mannen sa att han skulle städa den funktionshindrade kvinnans lägenhet.

När den 66-åriga danskan släppte in honom gick han till attack.

Kvinnan knivskars och fick ett djupt sår i halsen.

Danska tidningen BT skriver att den rullstolsburna kvinnans skador först bedömdes som livshotande och hon var nära att förblöda. Hon fick föras till sjukhuset i Århus för akut operation.

Överfallet skedde på onsdagen. Kvinnan var ensam i sin lägenhet på ett sjukhem i staden när våldsmannen ringde på dörren. Hon öppnade – och släppte in honom i tron att han tillhörde städpersonalen.

Djupt sår i halsen

När han släppts in grep han tag i kvinnan och skar ett långt och djupt sår i halsen på kvinnan. Lyckligtvis skadades varken pulsådern eller luftröret.

– Det var ren tur att han inte träffade halspulsådern. Snittet är två till tre centimeter djupt och går från ena sidan av halsen till den andra, säger kriminalinspektör Ole Madsen till tidningen.

Under överfallet lyckades kvinnan dock trycka på det larm hon bar runt halsen. När larmet gick flydde våldsmannen från platsen.

Kände inte igen mannen

Ingen märkte överfallet och många på sjukhemmet mår mycket dåligt av händelsen.

– Det är fruktansvärt att en främmande man kan komma in här, säger Anne Bjørnholt, 92.

Den 66-åriga kvinnan kände inte alls igen mannen. Polisen hoppas därför på vittnesuppgifter och har gått ut med ett signalement.

Mannen var medelålders, mellan 175 och 180 centimeter lång och normalbygd. Han hade gråsprängt hår och mörk skäggstubb. Mannen var klädd i en brun jacka, svarta byxor och gråaktig tröja.

Mattias Lundell