”Hon får upprättelse först när de döms”

Den 35-åriga tvåbarns- mamman överklagar till Högsta domstolen

NYHETER

Kvinnan i Tumbamålet överklagar den friande domen i hovrätten.

Hon är nu beredd att gå igenom en tredje rättsförhandling.

– Det är hemskt jobbigt för henne, men hon har ändå kommit fram till detta, säger advokat Nils Uggla till aftonbladet.se

Den friande domen mot de fyra män som åtalades för grovt sexuellt utnyttjande av den 35-åriga tvåbarnsmamman i Tumba söder om Stockholm har väckt ilska. I eftermiddag har över 105 000 av Aftonbladets läsare skrivit på namninsamlingen – för att få Högsta domstolen att ta upp fallet.

Mår väldigt dåligt

Kvinnan mår i dag väldigt dåligt och hon har haft svårt att bestämma sig för om hon orkar gå igenom ännu en rättsförhandling. Nu kan såren rivas upp för tredje gången.

– Det viktigaste för henne är att de här männen straffas – att hon får rätt, säger hennes advokat Nils Uggla till aftonbladet.se.

Ärendet granskas nu av riksåklagaren och Nils Uggla hoppas på deras hjälp för att få ärendet prövat i HD.

– Vi hoppas att riksåklagaren gör en korrekt bedömning, tar hänsyn till den opinion som varit och för detta vidare, säger han.

Orimligt att de inte förstod

Nils Uggla säger att HD måste ge klarhet i om männen kan gömma sig bakom uppsåtsfrågan. Han anser att det är orimligt att de inte ska ha förstått att de gav sig på en försvarslös kvinna.

– Hovrätten var inte närvarande på platsen, men kom ändå fram till att hon var i ett hjälplöst tillstånd, säger Nils Uggla.

– Om de har gjort det borde rimligen männen ha kommit fram till det.

Den 35-åriga kvinnan känner i dag att hovrättens dom till viss del gav henne rätt, eftersom rätten slog fast att hon befann sig i ett hjälplöst tillstånd.

– Men full upprättelse får hon först när de här männen har straffats, säger Nils Uggla.

Aftonbladet i går

Mattias Lundell

ARTIKELN HANDLAR OM