Persson tillbaka i ledningen

Efter Wallström-affären - nu kommer Winberg

NYHETER

Ordningen är återställd. Statsminister Göran Persson leder ännu en gång poängligan i Spotlight, efter en mycket stark upphämtning under slutet av förra veckan.

LEDER IGEN Persson är tillbaka i toppen.

Persson har legat relativt lågt på senare tid i Spotlight, vilket har gett utländska potentater som George W Bush och svenska ex-politiker som Gudryn Schyman chans att ta över listan, men nu är ordningen återställd. Statsministern har tagit fram det riktigt tunga artilleriet, och laddat upp med inte bara en utan två affärer: först Wallström-affären och sedan frågan om Margaretha Winbergs avpolletering/deportering till Brasilien.

Lägg därtill att statsministerns sambo, Systembolagschefen Anitra Steen, också hon varit ute och samlat poäng till Persson - bland annat genom sin allt annat än diskreta sorti från styrelsen i Stockholms universitet, där Steen fick frågan om hon inte befann sig i en jävsituation i och med förhållandet med statsministern.

Det är bara gratulera Göran Persson till en makalös spurt.

Hovkoll

Det brittiska kungahuset fortsätter att imponera. Nu senast med prins Charles, vars påstådda affär med sin butler mycket väl kan ge honom en skjuts uppåt i Spotlight-listan. Den som har Charles i portföljen - eller har tillfälle att skapa en ny - bör kanske tänka på att ta med honom, eller i alla fall kryssa för prinsen som Superstar.

Allsvenska fotbollssäsongen sätter definitivt punkt i kväll, med Fotbollsgalan i TV. Men vem får de åtråvärda guld- och diamantbollarna? Kim eller Zlatan? Victoria eller Hanna?

Perssons poängspurt

Artiklarna som tog statsministern till Spotlight-toppen

Spotlight-redaktionen