”Det blir mycket snack om blöjor och barnmat i polisbussen”

Martin Melin chattar med läsarna om papparollen och manlighet

NYHETER

sjuklingen säger: Vad är manlighet för dig?

   Martin Melin säger: Det är en grundfråga, det finns inget riktigt bra svar på det.

sillen säger: Ska du vara pappaledig? Och i så fall, vad tror du om det?

   Martin Melin säger: På sensommaren, i augusti nästa år ska jag vara ledig två månader. Då är min dotter lite över ett år. Det ska bli spännande och jättekul. Vi ska bara göra massor av roliga saker.

solen säger: Hej Martin! Du var ju lite macho i Robinson. Är du det i vanliga fall också?

   Martin Melin säger: Jag kan vara både macho och vansinnigt barnslig. Det beror på vad som krävs av situationen.

Anders Lundin säger: Hej Martin! Vilket är det roligaste minnet du har från Expedition Robinson?

   Martin Melin säger: Sista ö-rådet, när jag vann. Men alla 47 dagarna var faktiskt roliga. Första året hade vi kul, även om det var jobbigt. Till sjuklingen, om vad som är manligt: Att klara av att springa New York-marathon är manligt. Jag gjorde det förra söndagen, är fortfarande stolt.

alexblivandepolis säger: Varför blev du polis?

   Martin Melin säger: De flesta uniformsyrken är ju faktiskt rätt manliga. Men det var inte därför jag blev polis. Jag ville göra något åt allt våld som finns i samhället, försöka dra mitt strå till stacken.

lucy säger: Har du någon manlig förebild, och i så fall varför är han det?

   Martin Melin säger: Ja, min pappa naturligtvis. Han är väldigt allmänbildad, även om han säkert också har sina brister. Men han är min förebild. Annars har jag inga direkat manliga förebilder. Jag försöker vara mej själv, plockar det bästa från olika människor. Det finns även kvinnor som är förebilder, tex Babben Larsson. Hon verkar ha en sån skön distans till tillvaron som jag gillar.

Eva säger: Grattis till din lilla dotter. Var det som du hade tänkt dig att bli pappa?

   Martin Melin säger: Tack Eva! Det är mycket mycket större än jag trodde. Man växer som man när man blir pappa, det har nog med instinkt att göra.

Kristian säger: Jag vill bli polis, är det svårt?

   Martin Melin säger: Ja det är svårt, många söker. Men det är bara att söka, lycka till. Det är ett kul jobb.

Marie säger: Vad uppskattades mest av allt när du kom hem från Robinson?

   Martin Melin säger: Mat, mat, mat! Det är bara så.

McQwert säger: Vilken är den viktigaste egenskapen en man bör ha?

   Martin Melin säger: En man ska vara trygg i sig själv, ha respekt för andra människor, famförallt kvinnor. Men även ha barnasinnet kvar. Tex att kunna spela counter strike. Man måste också kunna vara barnslig för att vara manlig.

sjuklingen säger: Är du med i årets Robinsongäng, där bla fd deltagare är med?

   Martin Melin säger: Det vet man aldrig.

Amir säger: Vad tycker du om män som inte är manliga?

   Martin Melin säger: Alla män är ju manliga, men vissa män är ju så att säga feminina i sitt sätt. Men de är ju fortfarande män, och ska respekteras för det. Man är ju inte man bara för att man har hår på bröstet eller snusar. Alla är inte "macho-män" och det är helt okej tycker jag.

Cecilia säger: Det var ett tag sedan du var med i Robinson. Hur kommer det sig att du fortfarande figuerar i media?

   Martin Melin säger: Jag tror att så länge Robinson går på tv, kommer den första vinnaren alltid att vara intressant på något sätt. Och så mycket är jag väl inte med i media.

Hej säger: Vad gjorde du med alla pengarna som du vann?

   Martin Melin säger: Placerades i fonder, och förra året köpte jag ett hus för pengarna. Det är manligt att bo i hus, med trädgårdsarbete och renovering och sådant.

Christina säger: Klarar du av att lägga jobbet åt sidan (även i dina tankar) då du är ledig?

   Martin Melin säger: Oftast, men jag reagerar fortfarande på skumma bilar och mystiska människor när jag är ledig.

säger: Hur var det i NY? Plåga eller upplevelse? Kommer du göra om det och kanske med lite mer träning i benen? Hur känns det i dag?

   Martin Melin säger: Det var en plåga, men världens bästa upplevelse. Ångrar dock att jag inte hade tränat bättre. I dag är kroppen ok, och jag är jättenöjd.

sanfred säger: Tycker du att det behövs mer pappor som tar pappaledigt?

   Martin Melin säger: Vet inte, tycker att de pappor som jag känner tar rätt mycket ledighet. Men tyvärr är det oftast en ekononmisk fråga. Vi förlorar rätt mycket pengar när jag tar pappaledigt.

Anders Lundin säger: Vad hände efter sändningen av "Fortet" som inte vi tittare fick se? Du måste väl ha gett Dan Bäckman en omgång? Han var lite elak som kallade dig för gris när du kritiserade hans tavla av Mona Lisa med långa halsen.

   Martin Melin säger: Skratt, Dan Bäckman/Felix är rätt cool privat. Det var ju bara på skämt. Jag tyckte snarare att han var för snäll mot mej.

säger: Vad ser du först hos en kvinna?

   Martin Melin säger: När jag träffade min sambo var det ögonen jag reagerade på först. Hon har vansinnigt vackra ögon. En riktig man lägger oftast märke till det som är ovanför axlarna i första hand.

Paltrude säger: Hur hanterar de poliser som är mammor och pappor den manliga jargongen inom poliskåren? Försöker de föregå med gott exempel inför och med tanke på sina barn?

   Martin Melin säger: Det är inte någon rå manlig jargong inom polisen. Det kan verka så utåt, men i polisbussarna är det ofta rätt hjärtlig stämning. Men man går in i en tuffare roll när man möter allmänheten. Det kan vara mycket snack om blöjbyten och barnmat i poilisbussen.

   Martin Melin säger: Tack och hej. Behandla era kvinnor väl och se Robinson i höst!