Jag kan inte få erektion

NYHETER

När jag ska ha samlag kan jag inte få erektion. Det är inte något fel med själva potensen. Jag har varit hos min läkare och kollat detta. Det är som om jag får "scenskräck" just när man ska ha samlaget. Vad kan detta problem bero på?

Svar: Här är några frågor du kan ställa dig för att ta reda på vad det är för psykologiska mekanismer som blockerar din potens. Vilka känslor har du inför ditt jobb? Känner du dig arg eller hotad där? Är du oroad över din ekonomi? Trivs du med din kropp? Har du trivts med de kvinnor du haft sex med eller har du känt att du måste prestera? Censurerar du dina sexfantasier? Är du så fokuserad på att prestera att du i förväg kalkylerar med att du kommer att misslyckas? Kan du prata med din partner om sex? Känner du dig oälskad? När du svarat på frågorna har du kanske fått en

klarare bild av vad som ploppar upp och förstör det för dig. Scenskräck kan också bero på att du haft kvinnor som varit kritiska mot dig. Du kan ha utvecklat en förmåga att leta rätt på kvinnor som får dig att må dåligt. Då gäller det att träffa andra.

Bojan

ARTIKELN HANDLAR OM