"För mycket sex i tv"

Brittiska barn säger ifrån på skarpen

NYHETER

De brittiska barnen har fått nog.

Två av tre barn tycker att tv och musikvideor är alldeles för sexfixerade.

Dagens lättklädda stjärnor kommer inte heller undan kritiken - barnen är övertygade om att de klär av sig bara för att dölja att de inte har någon talang.

En majoritet av de brittiska barnen anser att de utsätts för alldeles för mycket sex via tv och musikvideor.

Det visar en ny brittisk undersökning om hur mycket information nio till 12-åringar får om sex och relationer via media. Undersökningen är gjord på uppdrag av Broadcasting Standard Commission, Independent Television och BBC, uppger Sky News.

- Barnen pratar om att de är generade och att pappa gömmer sig bakom tidningen, men väldigt få sa att deras föräldrar skickade ut dem ur rummet, säger undersökningsledare Andrea Millwood Hargrave till Sky News.

"Hon har inget mellan öronen"

De allt sexigare tv-programmen har dessutom lyckats göra barnen cyniska. Många tror att lättklädda popikoner som Britney Spears och Christina Aguilera inte har någon som helst talang eftersom de är så ivriga att ta av sig kläderna.

- Britney Spears säljer oss sitt utseende helt enkelt. Jag tror inte att hon har någonting mellan öronen - och hennes röst är inte särskilt bra heller, säger en 12-årig pojke.

Sexprogrammen på tv är dock betydligt bättre på att lära barnen vad sex egentligen är än deras egna fäder.

Bara 34 procent tyckte att deras egen pappa kunde lära dem något om sex medan media och mamma fick stöd av hela 66 procent.

Åsa Asplid