Brand på Hotel Diplomat

Foto: Claudio Bresciani/ SCANPIX
Strax före klockan fyra på tisdagseftermiddagen upptäcktes en brand på Hotel Diplomat i centrala Stockholm. Ett fyrtiotal gäster evakuerades.
NYHETER

Det började brinna på lyxhotellet Diplomat på Strandvägen i Stockholm på tisdagseftermiddagen.

Vägen spärrades av och samtliga gäster evakuerades.

Räddningstjänsten fick klockan 15:47 in ett larm om att det brann på hotellets vindsvåning. Troligen utlöstes branden av ett hantverksarbete på hotellet.

Räddningstjänsten hade tio brandbilar och omkring 25 man på plats som arbetade med att bekämpa branden. De drygt 40 gäster som fanns på hotellet evakuerades och placerades i bussar som hade körts fram till platsen.

Fått rum på annat hotell

Vid halv femtiden var branden under kontroll. Men enligt brandförsvarets pressbefäl på plats, Marcus Cato, skulle det ta tid innan brandmännen helt kunde lämna platsen.

- Vi slår hål i väggar och försöker spåra eventuell eld med värmekameror.

Enligt räddningstjänsten skadades ingen person vid branden.

- Turligt nog hade vi haft brandövning igår så personalen visste hur de skulle göra, säger hotellets ägare Sune Malmström.

De 100 gäster som var inbokade på hotellet lovades rum på andra hotell. Men enligt Sune Malmström skulle samtliga gäster troligen kunna återvända redan senare på tisdagskvällen.

Korkade igen trafiken

Branden bidrog till att minska framkomligheten i trafiken.

Strandvägen i körriktning mot Stureplan var vid halv sextiden fortfarande avstängd.

- Det kommer nog ta ett tag innan den kan öppnas helt med tanke på eftersläckningsarbete, sa Christer Holmer, vakthavande befäl på länskommunikationscentralen.

Johan Kristensen, Jon Hedenström