Chockgranater mot beväpnad man

Misstänkt gisslandrama i Hässleholm

NYHETER

En drogpåverkad och beväpnad man höll en mor och hennes dotter i skräck i en lägenhet i Hässleholm på onsdagskvällen.

Efter fyra timmar kom de två kvinnorna ut ur lägenheten. Efter att ha skjutit in två så kallade distraktionsgranater gick piketpolis in och grep mannen.

I en lägenhet i centrala Hässleholm pågick under onsdagskvällen något som misstänktes vara ett gisslandrama.

Vid 18-tiden fick polisen ett telefonsamtal från en kvinna som sa att en man låst in två andra kvinnor i ett rum. Utanför fanns mannen som var drogad på bland annat exctasy. Enligt kvinnan var mannen beväpnad med ett hagelgevär och hade tidigare hotat de båda inlåsta kvinnorna.

Piketpolis gick in

Fastigheten hölls under bevakning och polisen väntade på förstärkningar från Malmö och Lund. Då, strax före 22-tiden, kom de två kvinnorna ut ur lägenheten.

– Då går piketpolisen in i lägenheten och tar mannen helt enkel, säger Gert Andersson, länsvakthavande polisbefäl i Skåne till aftonbladet.se.

Enligt uppgifter till TT hade polisen först skjutit in två så kallade distraktionsgranater i lägenheten.

"Yngre personer"

De två kvinnorna, en mor och hennes dotter, 37 och 17 år gamla, hördes på kvällen av polisen i Kristianstad.

– Det verkar som om det aldrig förelåg något hot. Det verkar ha blivit någon missuppfattning, säger Cecilia Sahlström, biträdande inre befäl.

De två kvinnorna tycks själva ha låst in sig och slagit larm till en väninna som i sin tur ringt polisen.

Den beväpnade mannen, en 39-åring, hade ännu klockan 00.30 inte hörts av polisen. Mannen tycks vara en bekant till kvinnorna och var och hälsade på i deras lägenhet.

Mannens vapen har hittats men Cecilia Sahlström har ännu inga uppgifter om vad det är för typ av vapen, eller varför mannen var beväpnad.

Malin Ekmark

ARTIKELN HANDLAR OM