Innelistan

– med utelistan

NYHETER
Foto: ANDREAS LUNDBERG

1 (3) Dregen

Ett rätt självklart förstaval vecka 46, 2003. Backyard Babies nya skiva ”Stockholm syndrome” är grymt bra och Dregen känns ju som bandets frontfigur, trots att det faktiskt inte är han som är sångaren. Vilket är ganska ovanligt. Men inte så konstigt. Han är jäkligt cool.

2 (2) Dogge Doggelito

Man får lust att försöka sig på lite skön förortsslang här. Något med ”para”, kanske. Men jag låter bli. Nöjer mig med att säga att Latin Kings är grymma och slipper göra bort mig.

3 (4) Johanna Sällström

TV3 har äntligen fått in en bredsida. ”Paragraf 9”, med superduktiga Johanna Sällström som energisk åklagare, är bra kriminaldrama på söndagskvällarna.

4 (NY) Moneybrother

Han låg visserligen på listan halva sommaren, men ”It”s been hurting all the way with you, Joanna” är för bra helt enkelt. Moneybrother får komma tillbaka.

5 (1) Lisa Miskovsky

”Fallingwater” är soundtracket till hösten 2003.

6 (7) Sissela Kyle

En av Sveriges roligaste. Funkar nästan jämt. Just nu är hon en skön pajsare i SVT:s ”Hemligstämplat”. Se Sissela på torsdagar.

7 (NY) Shanti Roney

Shanti är på bio igen.

I dag har hans nya film ”Kommer du med mig då” premiär. Se den eller var en tråkmåns.

8 (NY) Mary-Anne Norberg

Om ett par dagar släpps singeln ”Baton Rouge”. Gruppen heter The Kid och sångerskan Mary-Anne Norberg. Håll öronen öppna.

9 (6) Tomas Andersson Wij

Än så länge får man nöja sig med ep:n ”Blues från Sverige”, men i januari kommer hela skivan. Är den lika bra som hans förra - ”Ett slag för dig” - så är den värd att vänta på.

10 (9) Henrik Berggren

Himla mycket musik på listan just nu. Henrik och hans Broder Daniel har legat här sedan Dackefejden, känns det som.

Utelistan

1 Victoria Silvstedt

Nu har hon varit och visat muffen i England igen. Jösses, vilket formulär 1A-fall i bekräftelsebehov. Trosor är inget aprilskämt, Vickan. Jag lovar. De finns på riktigt.

2 Mi Ridell

”Oumi” i Kanal 5 – där Mi klär ut sig till japansk journalist och lurar kändisar – var jättekul i tre avsnitt. Nu är konceptet lika fräscht som Rocco Siffredis kalsonger. Snacka om att mjölka ut för mycket ur en bra idé.

3 Martin Timell

Sluta snickra.

Karolina Fjällborg