Flickan säljs av sin pappa

Aftonbladet i pedofilernas stad - här sker sexhandeln med barn öppet

1 av 4
12-åringen bjuds ut på gatan Inför Aftonbladets reportageteam erbjuder mannen sex med den lilla flickan. I bilen sitter en journalist som utger sig för att vara pedofil. Mannen på gatan påstår att flickan heter Monika och att han är hennes pappa. Under flera dagar bevakade Aftonbladet den omfattande sexhandeln med barn i den tjeckiska gränsstaden Cheb.
NYHETER

CHEB

Här säljer en pappa sin lilla dotter till en utländsk pedofil.

Han säger att flickan är tolv år och begär 1 000 kronor för henne, hälften betalas på gatan och hälften på rummet.

- Det är ett bra pris. Normalt tar jag 2 000-3 000 av tyska män, säger mannen.

Platsen där barnet säljs för sex är den tjeckiska gränsstaden Cheb.

Staden har de senaste åren utvecklats till ett pedofilernas paradis i norra Europa.

Köpet av den 12-åriga flickan arrangerades i samarbete med belgisk tv. Mannen i bilen är journalist.

Vid första kontakten med en prostituerad på gatan säger hon att hon kan ordna fram en 14-årig flicka om vi betalar henne 20 euro (cirka 185 kronor) och ber oss återkomma 15 minuter senare.

Vid andra mötet beklagar hon att den 14-åriga flickan inte kunde komma, men frågar om det går lika bra med en tolvåring.

Efter en stunds diskussion kommer en man ut från ett hus med en liten flicka i handen. Hon ser betydligt yngre ut än tolv år. Hon ser sömnig och yrvaken ut, som om hon precis har blivit väckt.

- Hon heter Monika och ställer upp på allt, även analt, säger mannen som utger sig för att vara hennes pappa.

500 prostituerade barn

Där avbryts försöket att köpa sex av ett barn.

Om det verkligen var ett försök att sälja ett minderårigt barn till en pedofil eller bara en fälla för att råna en sexturist får vi aldrig veta.

Men enligt tyska socialarbetare har 500 barn identifierats som prostituerade i gränsområdet vid Cheb i nordvästra Tjeckien - de yngsta var i spädbarnsåldern.

- Vi har sett vuxna kvinnor med småbarn i famnen vänta på sexkunder på parkeringsplatser, berättar Cathrin Schauer från socialprojektet Karo.

Sexhandeln med barn florerar främst längs de stora Europavägarna E48 och E49 och i den lilla gränsstaden Cheb.

Erbjöds sex med 13-åring

Där blev Aftonbladets reporter redan andra kvällen i området erbjuden att köpa sex av en 13-årig flicka. En äldre prostituerad kvinna som förmedlar kontakten säger att hon hade flickan i en lägenhet i närheten.

- Du får göra upp om priset med hennes föräldrar, säger hon.

De främsta kontaktplatserna mellan pedofilerna och barnen är annars rastplatser, busshållplatser och bensinstationer längs vägarna mot den tyska gränsen.

I gränsstäderna förekommer barnprostitutionen främst vid små barer och järnvägsstationer. Socialprojektet Karo pekar ut två spelhallar i Cheb, La Strada och Eden, som kända platser där pedofiler jagar prostituerade barn.

När vi besökte spelhallarna satt där ett antal äldre kvinnor och män och drack öl, men inga barn syntes till.

Barn under sex år säljs oftast av sina föräldrar, medan kontakter med äldre barn förmedlas av hallickar. Ungdomar i lägre tonåren förhandlar ofta själva om priset för sex.

Priset för ett prostituerat barn varierar mellan 50 och 250 kronor för en halvtimmes sex i kundens bil i ett skogsområde längs vägarna.

Om det handlar om små barn där föräldrarna är inblandade och där mötet äger rum i barnets hem är priset högre.

- Du får räkna med att betala runt 100 euro (cirka 930 kronor), säger den prostituerade kvinnan som erbjuder en 13-årig flicka.

"99 procent är tyskar"

I ett annat gathörn i Cheb står en 30-årig prostituerad kvinna tillsammans med en yngre flicka.

- Hon är bara 16 år och oskuld, men vill du ha henne måste du även betala för mig. Jag ska vara med och lära upp henne, säger den prostituerade kvinnan.

De flesta bilarna som cirklar runt i de kända prostitutionsstråken har tyska registreringsskyltar. Det är bara ett par mil från Cheb till tyska gränsen.

- Nittionio procent av männen som missbrukar barn här kommer från Bayern och Sachsen, säger Cathrin Schauer på Karo.

Den tjeckiska gränsstaden Cheb har de senaste åren utvecklats till pedofilernas paradis i norra Europa. Här nära den tyska gränsen säljs barn öppet till utländska pedofiler. Aftonbladets reportageteam Per-Ola Ohlsson och Krister Hansson vistades fem dygn i Cheb. De mötte prostituerade och hallickar som förmedlade sex med barn. Här är deras rapport från Europas sexträsk.

Per-Ola Ohlsson