Mördade storebror – i Halloweenmask

14-årig dansk flicka greps i dag efter vild biljakt

NYHETER

Den 14-åriga flickan mördade sin storebror inför pappas ögon.

Iförd en Halloween-mask stötte hon en brödkniv i hans bröst.

Först efter en vild biljakt kunde den danska polisen i dag gripa flickan.

Tragedin skedde strax efter sex i morse i familjens hem i danska Hundested. Den 18-årige pojkens skrik väckte pappan.

När han kom in i pojkens rum möttes han av en fruktansvärd syn. På golvet låg hans son – och ovanpå honom satt hans 14-åriga dotter iförd en Halloween-mask och en blå dräkt.

Pappan försökte stoppa flickan

Danska BT rapporterar att flickan om och om igen slog en brödkniv i sin storebror. Pappan kastade sig fram för att stoppa flickan – och fick ta emot flera skador på armar och i huvudet.

Innan pappan hann stoppa flickan lyckades hon fly från platsen. Hon tog familjens röda Hyundai och gav sig av.

I stället slog pappan larm i hopp om att kunna rädda sin son. Pojkens skador var dock för svåra och omkring tjugo minuter senare dog han i ambulansen på väg till sjukhuset.

Polisen inledde omedelbart jakten på den 14-åriga flickan och efterlyste familjens bil. Uppmaningar gick ut till allmänheten och en privatperson hörde vid lunchtid av sig och sa att bilen tidigare stod parkerad på en parkering i staden.

Lyckades preja henne

En patrull kallades enligt nyhetsbyrån Ritzau till platsen och hittade flickan i bilen. Hon såg dem dock, låste bilen och skruvade upp musiken. Sedan satte hon av i riktning norrut.

Polisen tog upp jakten och flera bilar kallades till platsen. Flickan körde farligt och på väg ut ur staden kraschade hon in i en annan bil.

Den 14-åriga flickan lyckades dock ta sig vidare och jagades snart av tre patruller. Först när den sista av dessa lyckades ansluta och svänga upp framför henne lyckades poliserna preja henne och få stopp på bilen.

Kriminalinspektör Flemming Poulsen säger att hon greps under lugna former klockan 12.28. Hon har förts till polisen i Frederikssund för förhör.

Motivet till dådet är ännu okänt, men 14-åringen har en historia av psykiska problem. Hon har aldrig varit föremål för tvångsvård, men hon är känd av de sociala myndigheterna som hållit henne under uppsyn.

Mattias Lundell