Lukas en virrpanna - nu med full koll

Återbäringen fixade karta och kompass

NYHETER

GÖTEBORG

Lukas Brisman, 21, står i dimman intill Poseidon på Götaplatsen i Göteborg. Han ser ut som en fågelholk i ansiktet. I vilken riktning ligger Centralstationen? Friggagatan? Fiskekyrkan?

Återbäringen ser till att Lukas får koll.

Foto: KAI REHN
RIKTIGT USELT LOKALSINNE Lukas Brisman är nyinflyttad i Göteborg och har väldigt dåligt lokalsinne. Därför fick han vad han behövde för att hitta från studielokalerna till bostaden - karta och kompass. "Ibland har jag tagit spårvagnen i ren desperation", säger han.

Hans bekännelse per mejl är självutlämnande:

- Jag vill ha en kompass så jag kan orientera mig i det dunkla vintermörkret. Jag har väldigt dåligt lokalsinne och behöver karta och kompass för att kunna hitta någonting alls när jag går på kurs i Göteborg fram till årsskiftet.

En sådan virrpanna behöver hjälp. Omgående.

Och visst ser han vilsen ut, denne yngling från Tidaholm som har hamnat i tung göteborgsk tjocka.

Svårt att hitta hem

- Mitt lokalsinne är uruselt, har alltid varit . Så jag tänkte att nu under studietiden i Göteborg skulle en kompass och en karta underlätta, säger Lukas och spanar lite planlöst ner längs Avenyn.

Bara att hitta från studielokalerna på Kungsgatan till bostaden på närbelägna Friggagatan brukar vara en knivig manöver.

- Ibland tar jag spårvagnen i ren desperation.

Mitt i eländet ser Lukas ändå det positiva:

- Man lär sig njuta av vackra byggnader och charmiga kvarter. Som man verkligen får skåda många gånger om.

Det sista vi skymtar av Lukas är en målmedveten ryggtavla som försvinner bort i dimman. I ena handen har han centrumkartan, i den andra kompassen.

Läs också:

Ebba von Essen

ARTIKELN HANDLAR OM