Nigella ska göra Bush mätt & glad

... för protester väntar presidenten i London

1 av 2 | Foto: REUTERS
har hundratals sÄkerhetsvakter med sig George W Bush kommer att bära skottsäker väst under hela besöket och har med sig hundratals liter blod i bagaget. Det finns uppgifter om att personer från al-Qaida finns i London.
NYHETER

LONDON

George Bush landar på Heathrow i morgon - men han kommer inte ensam.

Den amerikanske presidenten har med sig nära 700 personer, sex flygplan, fyra helikoptrar och egna bilar.

Han kommer att mötas av hundratusentals fredsdemonstranter.

Och tevekocken Nigella Lawson står för maten.

Stora delar av London kommer att spärras av under statsbesöket. Bushs besök är knappast populärt, många britter säger nu att kriget i Irak inte skulle ha inletts.

Hundratusentals personer kommer att protestera mot Bushs besök på olika sätt. Det sker utanför amerikanska ambassaden, vid besöket i Tony Blairs valkrets i Sedgefield i norra England och runtom i London.

Drottningen sa nej

Den stora manifestationen hålls på Trafalgar Square på torsdag samtidigt som Bush och premiärminister Tony Blair äter lunch tillsammans med sina fruar.

En lunch som kommer att lagas till av Nigella Lawson.

Det är Laura Bush som blivit imponerad av tevekocken, därför ville hon att Lawson skulle sno ihop något.

Mindre imponerad av besöket tycks drottning Elizabeth vara.

När presidentens säkerhetsfolk ville bygga om "The Belgian Suite" i Buckingham Palace, där presidentparet ska bo under besöket, sade drottningen tvärt nej.

100 säkerhetsvakter

Eftersom ombyggnaden ändå inte skulle räcka för en flyg- eller robotattack kunde det kvitta, tyckte drottningen.

Presidenten har med sig hundratals säkerhetsvakter som ska skydda honom mot en befarad al-Qaidaattack. Det finns uppgifter om att en algerisk al-Qaidacell nu finns i London.

President Bush kommer att bära en tunn skottsäker väst under hela besöket, påstår brittisk press - i packningen finns hundratals liter blod av samma typ som presidentens.

Trots att han är väldens mäktigaste man kommer presidenten inte undan trängselavgifterna. Enligt en brittisk tidning får Bush punga ut med 8 300 kronor under besöket.

Leif Kasvi