Krismöte i Systembolaget

NYHETER

Efter de senaste avslöjandena om mutor i Systembolaget träffades bolagsledningen i ett krismöte i morse.

Klockan 09.30 anlände Systembolagets styrelseordförande Olof Johansson till huvudkontoret på Kungsträdgårdsgatan i centrala Stockholm.

– Han var sammanbiten, väldigt fåordig och svarade inte på några frågor, säger Aftonbladets Olle Castelius, på plats utanför möteslokalen.

Olof Johansson skyndade in till det sammanträdesrum där vd:n Anitra Steen väntade. Mötet drog ut tiden. Två och en halv timme senare, vid tolvtiden, pågick mötet fortfarande.

En presskonferens kommer att hållas klockan tre i eftermiddag. Både Anitra Steen och Olof Johansson kommer att finnas på plats, enligt Systembolagets presschef Björn Rydberg.

"Försökte dölja mutskandalen"

Kritik har riktats mot Anitra Steen och Systembolagets ledning sedan det avslöjats att mutmisstänkta chefer erbjudits möjligheten att slippa polisanmälan genom att säga upp sig själva. Kritikerna hävdar att det var ett sätt att försöka dölja mutskandalen.

Krav på Anitra Steens avgång har framställts av bland andra Yvonne Ångström (fp), ledamot i Riksdagens näringsutskott.

Den senaste tiden har bolagsledningen haft möten varje morgon med anledning av mutskandalen, så även i dag. Detta möte var emellertid redan avklarat när Olof Johansson anlände på måndagsmorgonen.

Bolagsledningen för Systembolaget brukar träffas varannan vecka även under normala omständigheter, men det tillhör inte vanligheterna att styrelseordföranden deltar i dessa möten.

Tidigare artiklar

Fredrik Rundkvist